Lütfen bekleyin..



İluh deresi halen en büyük sorun

01 Kasım 2022, 16:16 - Okunma: 379

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, “İluh Deresinde lağımların, atıkların akmasından büyük üzüntü duymaktayız” dedi. Felaketin üzerinden 16 yıl geçmesine karşın hala İluh Deresinin ıslahının gerçekleştirilmediğini belirten Argunağa, “Hala felaketin sebebi olarak gördüğümüz Raman Dağı ağaçlandırılmış değil. Hala olası sel felaketleri için dere yataklarında imar ve yapılaşma önlenmiş değil.

 Hala sel felaketinden sonra dönemin Başbakanı, günümüzün Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği İluh Deresi Islah Projesi hayata geçirilmiş değildir. İluh Deresinin kalıcı olarak tehdit olmaktan çıkarılması için başta belediye yönetimini, kentimizi parlamentoda temsil eden Milletvekillerimizi, sayın Valimizi, siyasi partilerimiz, demokratik kitle ve sivil toplum kuruluş temsilcilerimizi, değerli basınımızı ve kamuoyunu, Ankara nezdinde hak aramak için güç birliğine davet ediyoruz. Bu vesile ile 31 Ekim 2006 gecesi sel felaketinde hayatını kaybetmiş insanlarımızı bir kere daha rahmetle anıyor, yeni felaketlerin yaşanmamasını diliyoruz.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YEREL Kategorisindeki Diğer Haberler
Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün yaz yüzme kursları başladı. Havuzun açıldığı ..
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çifttilerin ÇKS ürün beyanında yapacağı..
Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, son bir yıl içinde İlimizde faaliyet gösteren..
Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp Hanımefendi, Halk Eğitim Merkezi ..
Batman Üniversitesini daha yakından tanımak isteyen Gazi Mesleki ve Teknik ..
Batman Kadastro İl Müdürlüğüne Tevfik Çoban atanarak göreve başladı. Yeni a..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=