Lütfen bekleyin..



Kentsel Dönüşümde Dumansız Yıkım

12 Eylül 2022, 17:23 - Okunma: 630

Batman'ın marka projelerinden İluh Deresi Kentsel Dönüşüm ve Islah Projesi kapsamında Çevre Şehircilik Bakanlığının himayesinde Batman Belediyesinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında Karşıyaka Mahallesinde yer alan çok sayıda metruk konut ve dükkanların yıkımına başlandı. Yüklenici firma tarafından çevredeki vatandaşların rahatsız olmaması için tüm önlemler alınarak dumansız ve örnek bir yıkım gerçekleştiriliyor.

ÇEVREYE DUYARLI YIKIM 

Kentte 30 Kasım 2006'da meydana gelen ve 11 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda evin su altında kaldığı sel felaketinin yaşandığı alanda Batman Belediyesi tarafından yapılan yıkım kapsamında eski mezbahana binasıda yer alacak. 10 dönüm alan alanda yapılacak yıkım kapsamında 100’e yakın ev ve dükkanın yıkımı gerçekleştirilecek. Yüklenici firma Umut Yol Mühendislik adına Mütahit firma yetkili Mahsum Zengin ve ekibi tarafından bütün önlemler alınarak teknik ekipmanlarla ve tomalı su tankeri eşliğinde dumansız bir şekilde yıkımı gerçekleştirilen metruk binaların 1 ay içinde yıkılması planlanıyor. 

BÖLGENİN GÖZDE PROJESİ OLACAK

15,5 kilometre uzunluğunda ve 6,5 kilometresi kent içinden geçen İluh Deresi çevresinde yapılacak Proje kapsamında belirlenen alanlarda 3 park, yürüyüş ve bisiklet yolları, geniş bulvarlar, yeni yapılacak devlet hastanesi için alternatif yollar, yeşil alan ve şehrin konut ihtiyacı için konut rezerv alanları oluşturulacak.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YEREL Kategorisindeki Diğer Haberler
Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün yaz yüzme kursları başladı. Havuzun açıldığı ..
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çifttilerin ÇKS ürün beyanında yapacağı..
Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, son bir yıl içinde İlimizde faaliyet gösteren..
Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp Hanımefendi, Halk Eğitim Merkezi ..
Batman Üniversitesini daha yakından tanımak isteyen Gazi Mesleki ve Teknik ..
Batman Kadastro İl Müdürlüğüne Tevfik Çoban atanarak göreve başladı. Yeni a..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=