Lütfen bekleyin..



Batman’da 15 Temmuz Coşkusu

17 Temmuz 2022, 14:54 - Okunma: 710

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri Batman’da yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Batman’da Şehit yakınları ve Gaziler ziyaret edilirken, Şehitler için mevlidi şerif okutuldu, İl protokolü şehit kabirlerini ziyaret etti. Akşam saatlerinde ise Atatürk parkında yoğun bir katılımla kutlama programı düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklere; Vali Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı

Albay İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Eray Akkavak, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir,  İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, kamu kurum müdürleri, siyasi partilerin yöneticileri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı "15 Temmuz Millete Sesleniş Konuşması" dev ekrana yansıtılırken, Din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. 

 

Mehter takımının gösterilerinin ardından program; Batman Belediyesi Müzik Korusu ve Batman Üniversitesi Müzik topluluğunun konserleriyle sabah ezanına kadar devam etti. 
“ÜLKEMİZİN BÜTÜNLÜĞÜNE SAHİP ÇIKTIK”
Programda Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris DEMİR ve Vali Ekrem CANALP günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı. 15 Temmuz’da yaşanan başarının, halkımızın birlik ve beraberliği sayesinde gerçekleştiğinin altını çizen Vali Ekrem Canalp, “ Biz dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazılmış olan, 15 Temmuz Destanı’nı yazdık. O gece, Türkiye’nin 81 vilayetinde; Türkü, Kürdü, Ailevisi, Sünnisi, Arabı ve Romanı herkes ama herkes tek bir hedefe yönelmişti. Ülkesinin bütünlüğüne sahip çıkmaktı. Hepimiz o gece bir olmanın, bütün olmanın ne demek olduğunu hem yeni yetişen nesillerimize hem de bütün dünyaya güçlü şekilde haykırma imkânına kavuşmuş olduk” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
TPAO Batman Petrolspor hazırlık maçı programında 52 Orduspor FK ile karşıla..
Petrolspor Kulüp başkanı Mustafa Demir, futbolcularla gerçekleştirdiği özel..
Batman Petrolspor'un logosunda, kulübün kimliği ve değerlerini özenle..
Petrolsporlusporcular, Çin'in Chengdu kentinde yapılan Dünya Üniversite..
Batman Petrolspor, Altınordu’dan Muzaffer Kocaer’i iki yıllığına kadrosuna ..
Batman Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu TPAO Batman Petrolspo..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=