Lütfen bekleyin..



Batman’da Öğrencilerin Karne Sevinci

17 Haziran 2022, 14:04 - Okunma: 749

Batman'da eğitim öğretim yılının son ermesi nedeniyle yaklaşık 170 bin öğrenci karnelerini alarak karne sevinci yaşadı. Pazaryeri mahallesindeki Vakıfbank İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene Batman Vali Vekili İbrahim Güneş, Vali yardımcısı Kadir Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli Eğitim Şube Müdürü M.Ş irin Temiz, okul müdürü Cuma Işık, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Vali Vekili İbrahim Güneş, Vali yardımcısı Kadir Kılıç ve İl Milli Eğitim müdürü Mahmut Kurtaran tarafından İlkokul öğrencilerine ve okulda bulunan özel eğitim sınıfı öğrencilerine karneleri verildi. Ayrıca öğrenci ve öğretmenlere kitap hediye edildi.
Karne dağıtım töreninde konuşan Milli Eğitim İl Müdürü Kurtaran, 170 bin öğrenci ve 10 bin öğretmenle bugün 2021-2022 eğitim ve öğretim yılını tamamladıklarını belirtti.

“BU İŞİN KAHRAMANI ÖĞRETMENLERİMİZDİR”

Kurtaran, “ Bu yılın en önemli özelliği, iki yıl aradan sonra tekrar çocuklarımızla yüz yüze eğitime başlamamızdı. Sayın bakanımızın belirttiği gibi, eğitime ara vermeden 2021-2022 eğitim öğretim yılımızı tamamlayacağız, en son kapanacak olanlar okullardır” şeklindeki ifadeleriyle biz de bu yılı kapatmadan, okullarımıza ara vermeden eğitim öğretimimizi sürdürdük. Bu işin kahramanı öğretmenlerimizdir” dedi.


“ BU YILI SORUNSUZ TAMAMLAMANIN GURURUNU YAŞAMAKTAYIZ”
Ülke genelindeki 1 milyon 200’ü aşkın öğretmenle bu yılı sorunsuz bir şekilde tamamlamanın gururunu yaşadıklarını belirten İl Müdürü Kurtaran, “ Batman’ımızda da 2021-2022 eğitim öğretim yılını kesintisiz bir şekilde bugün itibariyle tamamlamış olduk. Bugün 170 bin öğrencimiz karne heyecanını aileleriyle, biz öğretmenlerle beraber yaşayıp paylaştılar. 2021-2022 eğitim öğretim yılı başarılı ve sağlıklı bir şekilde tamamlandı. Emeği geçen tüm öğretmenlerimizi, desteğini sunan tüm velilerimize ve Batman halkına teşekkürlerimi sunuyorum, çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum, öğretmenlerimiz ve velilerimize de sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum, çocuklarıyla beraber iyi tatiller geçirmelerini temenni ediyorum” dedi. 

Daha sonra sınıfları gezen Vali Vekili Güneş,  Vali yardımcısı Kılıç ve İl Milli Eğitim müdürü Kurtaran öğrencilere tatilde bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Özel Batman C1 Kurs Müdürü ve Eğitim Uzmanı Eyyup Konak, 17-18 Haziran tari..
Batman Final Okulları 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı “Bursluluk ve Kabul Sın..
Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve eğitimde fır..
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Pazaryeri Mahallesinde yapımı devam..
Eğitim Sen Batman Şube tarafından organize edilen 5 Ekim Dünya Öğretmenler ..
Batman’da yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bazı okullarda öğ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=