Lütfen bekleyin..



Sosyal Medya Reklamları Rekabette Gerekli!

22 Ağustos 2017, 15:35 - Okunma: 1905

Facebook reklamları olmadan başarıdan söz etmek günümüz için mümkün değil çünkü tüm dünyada yapılmakta olan araştırmalar ortaya koyuyor ki sosyal medyada geçirilen süre çok yükselmiş durumda. Bu süre neredeyse tüm uyku harici süreyi kapsıyor.

Facebook reklamları olmadan başarıdan söz etmek günümüz için mümkün değil çünkü tüm dünyada yapılmakta olan araştırmalar ortaya koyuyor ki sosyal medyada geçirilen süre çok yükselmiş durumda. Bu süre neredeyse tüm uyku harici süreyi kapsıyor. İnsanlar iş yerlerinde Facebook ya da Instragram gibi sosyal paylaşım platformlarını sürekli açık tutuyorlar ve paylaşımlara beğenilerde bulunuyorlar. En pasif olunduğunda üyeler en az bu aksiyonlarda bulunuyorlar. Bundan dolayı da Facebook ve Instgram gibi yerlerde görünmek büyük önem kazanmış durumda. Çünkü artık herkes sadece avuçlarının içindeki tablet ya da televizyonlara bakar halde yaşıyor. Reklamın da mantığında, bakılan yerde olabilmek var.

Artık Açık Hava Reklamları Çok Etkili Değil!

İnternetin insan hayatına bu derece girmediği yıllarda, toplu taşımayı kullanan ya da trafik ışıklarında araçlarında beklemekte olan insanlara özel açık hava reklamları yapılmaktaydı. Günümüzde de bu reklamlar yapılıyor ancak eskisi kadar etkili sonuçların alınmadığı da bir gerçek. Çünkü insanlar özellikle toplu taşımaların içlerinde sadece telefon ya da tabletlerine bakılarak seyahat ediyorlar. Bundan dolayı da gerçek dünya ile ilişki günden güne kesilmiş oluyor. Şimdilerde sanal özel gün reklamları diye bir şeyler gündemde. Sevgililer günü ya da anneler günü için sadece sanal yayınlarda hazırlanıyor. Bu çalışmalar da sosyal paylaşım ağlarında tekrar tekrara kendiliğinden yayınlanıyor. Birileri bu yayınları beğenip paylaşabiliyor. Böylelikle reklamlar aslında hedef kitlenin yardımıyla daha da büyük kitlelere yayınlanabiliyor.

Instagram reklamları için özellikle fotoğraflar çekerek ara kazananlar da oluşmaya başlamış durumda. Bir fotoğraf makinesi ve verilen konuya göre başarılı fotoğraflar isteniyor. Bu işin para kazanan ciddi sayıda inan da bulunuyor. Instagram da sosyal paylaşım ağları içinde oldukça etkili bir yer. Burada ayrıca ticaret de yapılıyor. Evinde kek ve pasta yapanlar, yaptıkları mamullerin fotoğraflarını sergileyerek sipariş alabiliyorlar. Evden para kazanmak için birçok sektörde fotoğraflı iş imkânı yaratılmış oluyor. Firma ya da kişi bazında bu faaliyetlerin bireysel olara yürütülmesi bir süre sonra yeterli olmuyor. Ve devreye medya danışmanları giriyor.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Baget yüzükler, baget kesim taşların kullanıldığı ve genellikle altın veya ..
Kaynak makinesi, metal veya başka malzemeleri birleştirmek için kullanılan ..
E-Faturaya geçiş limitlerinin 3 Milyon TL’ye düşmesi ile beraber mükellefle..
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MÜSİAD Batman şube başkanı Aladdin..
Günümüzde bilgisayar kullanımı oldukça önemli bir faaliyettir. Hem özel hay..
Kent merkezinde engellileri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkan..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=