Lütfen bekleyin..



Araç Sahibi Olmanın Avantajlı Yolları

22 Ağustos 2017, 15:32 - Okunma: 1820

Araç satın almak ve elindeki arabanın marka ve modelini yükseltmek isteyenler bankaların kişiye sunduğu taşıt kredisiyle taksitle araba alabilirler.

Araç satın almak ve elindeki arabanın marka ve modelini yükseltmek isteyenler bankaların kişiye sunduğu taşıt kredisiyle taksitle araba alabilirler. Ancak bankalar herkese taşıt kredisi vermez. Bankalar kanununa göre belirlenen kriterler doğrultusunda kredi notu yüksek olan ve belgelenebilir geliri olan kişilere kredi verilir. Taşıt kredisinde de konut kredisinde olduğu gibi araç bedelinin en fazla % 70 kadarına banka kredi verir. Elinde hiç peşinatı olmadığı halde araç sahibi olmak isteyenleri de araç sahibi yapacak yöntemler sayesinde herkes hayalindeki otomobile kavuşabilir. Taşıt kredisi kullanarak peşinatsız tamamına taksitle araç almak imkansızdır. Araç almanın lüks olmaktan öte giderek ihtiyaç halini aldığı günümüzde sizlerde araç sahibi olmak istiyorsanız taksitle araba alma seçeneğini düşünebilirsiniz.

Sıfır kilometre araç almak isteyenler otomobil markalarının dönem içerisinde düzenlediği kampanyalardan faydalanabilirler. Araç almak isteyen kişilere vade yoluyla peşinat ödenmeksizin araba satın alım fırsatı sunarlar. Otomobil markalarının anlaşmalı olduğu bankalar aracın tamamını kredilendirerek alıcı kişiye vadeli kredi tanımlar. Herkes bütçesine uygun araba markasının kampanyalarını takip ederek taksitle araç satın alabilir. Aracınızı alırken taşıt kredisi çektiğinizde aracın üzerine banka tarafından rehin konduğu için borcu bitmeden araç satılamaz ve belli bir peşinatın elde olması gerekir. Oysaki bankadan kredi çekebilecek durumda olanlar tüketici kredisi kullanarak eşit taksitlerle araba sahibi olabilir. Çekilen kredi aracın üzerine olmadığı ve ihtiyaç kredisi şeklinde olduğu için araca rehinde konmadığı için araç istenildiği zaman satışa çıkarılabilir.

Bankadan kredi yöntemi en avantajlı yöntemlerden birisi olsa da bankalar her önüne gelene de kredi vermediği için devreye taksitle araç satan galericiler girer. Bankanın kredi vermediği kişiye senetle araç satan kişiler aracın üzerine koydukları tutardan kazanç sağlarlar. Son derece güvenilir olan sistemde bütçenize en uygun aracı belirlediğiniz vade aralıklarıyla ödeyebilirsiniz. Senetle araç aldığınızda da taksitle araba alma imkanına sahip olabilirsiniz. Ancak taksitle araba al diyerek ulaştığınız kişiler genellikle galeriler olacaktır. Aracın bedelinin yaklaşık % 30-40 oranında nakdi olanlar kalan kısma taksitle ödeyerek araç sahibi olabilirler. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Baget yüzükler, baget kesim taşların kullanıldığı ve genellikle altın veya ..
Kaynak makinesi, metal veya başka malzemeleri birleştirmek için kullanılan ..
E-Faturaya geçiş limitlerinin 3 Milyon TL’ye düşmesi ile beraber mükellefle..
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MÜSİAD Batman şube başkanı Aladdin..
Günümüzde bilgisayar kullanımı oldukça önemli bir faaliyettir. Hem özel hay..
Kent merkezinde engellileri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkan..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=