Lütfen bekleyin..



Bir Solukta Okuyacağınız Fantastik ve Macera Romanları

17 Mart 2022, 11:30 - Okunma: 868

Fantastik ve macera romanları, sürükleyici kurguları ve ilham verici kahramanlarıyla kitapseverlerin okumaktan vazgeçemediği türler arasında yer alır. Okurları kendine esir bırakan macera kitaplarını okurken dakikaların ve hatta saatlerin nasıl geçtiğinin farkına bile varamazsınız. Hem Türk hem de yabancı yazarlar tarafından kaleme alınmış bu romanlar, hayatınızda mutlaka bir iz bırakacaktır.

Fantastik ve macera romanları, sürükleyici kurguları ve ilham verici kahramanlarıyla kitapseverlerin okumaktan vazgeçemediği türler arasında yer alır. Okurları kendine esir bırakan macera kitaplarını okurken dakikaların ve hatta saatlerin nasıl geçtiğinin farkına bile varamazsınız. Hem Türk hem de yabancı yazarlar tarafından kaleme alınmış bu romanlar, hayatınızda mutlaka bir iz bırakacaktır.

Her sayfasında heyecanınızın daha da artacağı ve bitirmeden elinizden düşüremeyeceğiniz en çok satan fantastik ve macera romanlarını sizler için derledik.

Robinson Crusoe

Macera roman türü denildiğinde akla ilk gelen eserlerden biri, Robinson Crusoe romanıdır. Robinson Crusoe kitabının konusu, gemi kazası sonrasında ıssız bir adaya düşen Robinson Cruose’nun hayatta kalma mücadelesidir. Daniel Defoe’nin usta kaleminden çıkan kitap, macera türünü seven tüm okuyucuların okuması gereken kitaplar arasında yer alıyor. Robinson Crusoe kitabı, etkileyici konusu ve serüvenleriyle Batı’nın sömürge tarihini ve felsefesini ortaya koyuyor.

Dune

İnsanlar ve makineler arasındaki kanlı savaş Butlerian Cihad’dan sonra tüm bilgisayarları ortadan kaldıran ve ‘’ İnsan zihnine benzeyen hiçbir makine yapmayacaksınız. ‘’ şeklinde kararname çıkaran teknolojik olarak aşırı gelişmiş Arrakis gezegeninde geçen Dune kitabı, yaşanılması neredeyse imkânsız bir dünyayı yönetmekle görevli soylu bir ailenin varisi olan Paul Atreides’i konu alıyor. Macera ve bilim kurgunun iç içe olduğu Dune serisi, 6 kitaptan oluşur. Dune kitabı 2021 yılında beyaz perdeye de uyarlanarak izleyicilerle buluştu. 

Kimyager

Stephenie Meyer, Alacakaranlık serisiyle tüm dünyada büyük ilgi uyandırdıktan sonra yayımladığı Kimyager kitabıyla okurlarını sürükleyici bir maceranın içine sokuyor. Kimyager kitabının ana kahramanı, hayatta kalmak için sürekli isim değiştiren ve devlet adına çalışan bir kadın ajandır.  Güvendiği insanların tek tek öldürülmesi üzerine peşindekilerden kurtulmak ve hayatta kalmak için önemli bilgiler edinir. Ancak bu bilgiler, onu hayatını daha zorlaştıracak bir adama yönlendirir. İlk sayfasından son sayfasına kadar merakınızı hiç kaybetmeyeceğiniz bir kitap. 

Yolda

Yol hikâyeleri, beraberinde macerayı da getirir. Jack Kerouac’ın kaleme aldığı Yolda kitabı, bir arkadaş grubunun farklı bir yaşamın peşinden Amerika’yı baştan aşağı kat edişini konu alıyor. Bu yolculuk elbette maceralarla dolu bir serüven olacaktır.  Otobiyografik roman niteliği taşıyan Yolda kitabı, yazarın yaklaşık üç yıl boyunca yaşadıklarını anlatıyor. 

Dünyanın Uyanışı

Son dönemde oldukça popüler olan Netflix dizisi Atiye’ye ilham veren Dünyanın Uyanışı kitabında fantastik, macera ve tarih türleri bir aradadır. Bir rüyayla başlayan Dünyanın Uyanışı romanı, sizi Göbeklitepe’nin gizemli hikâyesine doğru bir yolculuğa çıkaracaktır. Üzerinde yaşadığımız bereketli toprakları, insanlığın sonsuz kere yenilenişini, hayatın yanlış yaşanışını Dünyanın Uyanışı kitabında soluksuz okuyacaksınız.

Monte Cristo Kontu

Monte Cristo Kontu kitabının konusu haksız yere hapsedilen, kaçan, servet kazanan ve düşmanlarından intikam almaya çalışan bir adamın macera hikâyesidir. Avrupa’nın siyasi ve askeri olarak en iktidarsız dönemlerinin birinde yaşanan bu maceralar, yazarın gerçek hayatında haksız yere hapsedilmesinin kaleme dökülmüş halidir. Acı ve intikam dolu bu macera kitabı, yayımlandığı günden beri popülerliğini kaybetmemiştir.

Biz

Distopya roman yazan pek çok yazarın etkilendiği Biz romanının konusu, totaliter anlayış ve kısıtlanan özgürlüktür. Her şeyin bir matematik denklemi gibi yaşandığı bir dünyayı konu alan Biz kitabı, baskı ve tahakkümün ne kadar ileri gidebileceğini çarpıcı bir dille aktarıyor. Distopik bir geleceği anlatan Biz romanı, D – 503’ün ağzından günlük biçiminde kaleme alınmıştır. 

Farseer Serisi

Farseer serisi, fantastik edebiyata damga vurmuş yazar Robin Hobb tarafından kaleme alınmıştır. Altı Dükalık’ta iyi bir eğitim almış suikastçı Fitz Chivalry Farseer’ın hayatını konu alan Farseer Üçlemesi macera, büyü ve entrikalarla dolu bir seridir. Amcası Prens Verity, krallığın kıyılarına saldıran ve aynı zamanda Altı Dükalık halkını zombilere dönüştüren Kızıl Gemi Akıncıları’na karşı bir savaş açmaya hazırlanır. Prens Regal’ın bencillikleri ve kıskançlıkları, Altı Dükalık’ı tehlikeye atacaktır. En iyi fantezi roman dalında pek çok ödüle layık görülen Robin Hobb’un kaleminden macera, kahramanlık ve tutku dolu harika bir yapıt.

Robin Hood

Dünyanın en ünlü halk kahramanlarından Robin Hood, zor bir dönemde ortaya çıkarak mazlumların ve yoksulların koruyucusu olmuştur. Gerçekte böyle birinin yaşayıp yaşamadığı bilinmese de Robin Hood’un adı sık sık halk hikayelerinde ve türkülerinde geçmektedir. Çılgın bir maceraperest olan Robin Hood, fakirleri ve mazlumları savunur ve aynı zamanda hakkı yenen üst sınıfa da yardımcı olurdu. Tam anlamıyla Robin Hood, insanların tarih boyunca özlediği adaletin savunucusudur. Robin Hood ile Sherwood Ormanı’nda dolaşacak, ok atma yarışmalarında heyecanlı çekişmeler yaşayacak ve halka eziyet edenlere haddini bildireceksiniz.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Baget yüzükler, baget kesim taşların kullanıldığı ve genellikle altın veya ..
Kaynak makinesi, metal veya başka malzemeleri birleştirmek için kullanılan ..
E-Faturaya geçiş limitlerinin 3 Milyon TL’ye düşmesi ile beraber mükellefle..
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MÜSİAD Batman şube başkanı Aladdin..
Günümüzde bilgisayar kullanımı oldukça önemli bir faaliyettir. Hem özel hay..
Kent merkezinde engellileri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkan..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=