Lütfen bekleyin..



Kürtler Erdoğan’dan Hangi Mesajı Bekliyor!

30 Mart 2017, 20:51 - Okunma: 1839

Batmanlı iş kadını ve Akparti Milletvekili A. adaylarından Perinaz Yaman 1 Nisan tarihinde Diyarbakır’da Miting düzenleyecek olan Cumhurbaşkanı Edoğan’ın ziyareti öncesinde gazetemize değerlendirmede bulundu. PERİNAZ YAMAN’DAN DEĞERLENDİRMEBölge halkının beklentileriyle ilgili görüşlerini açıklayan Perinaz Yaman açıklamasında “1 Nisan’da Diyarbakır’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürtlere hangi mesajı vereceği merakla bekleniyor. Eğer Erdoğan 16 Nisan referandumunu güçlü bir liderlik için tarif ediyorsa ki öyledir. Güçlü liderler sorunların çözümü için ihtiyaç duyulan liderleridir ve Türkiye’nin en önemli meselesinde Kürt meselesi ve Kürtlerin bugünü ve yarınıyla ilgili umutlarıdır.

Güçlü bir lider en çok Kürt meselesinin çözümü için gereklidir çünkü böylesine şiddetle kendisini ifade eden bu mesele ancak güvenilir bir güçlü liderle tedavi edilebilinir ve şimdi tam zamanıdır. Çünkü Kürtler kendilerini 15 Temmuzda bu ülkenin bir parçası olduklarını ve bu ülkenin kendi ülkeleri olduğunu canları ya darbeye her yerde direnerek gösterdiler ve PKK ile kendi aralarına bir set çektiler tıpkı hendek şiddetinde olduğu gibi tüm katılım çağrılarını Red ettiler. Öldüler, öldürüldüler, göç ettiler, evleri barkları yıkıldı ama PKK’nın çağrılarına hayır dediler.” Diyen Batmanın sevilen iş kadını Perinaz Yaman açıklamasına şöyle devam etti. “Şimdi sırada devletin ve bu devletin liderinin bir daha acıların yaşanmaması için kendilerine umut ışığı yakmasını bekliyorlar en basitinden uçaklarda Kürtçe anonsu bile çok gören bir devlet yaklaşımının son bulmasını istiyorlar.


Bölgede işsizlik oranı yüze 20’lerden fazla ama istihdam için batıdaki illerle aynı kriterler uygulanıyor yani işsizlik oranı yüzde 5 olan yerle yüzde 20 olan yer arasında bir fark yok mantığı bölge insanını rahatsız ediyor. Erdoğan’ın daha fazla iş alanı açma çağrısı Kürtlerde yeni umutlar açar düşüncesindeyim. 
Bölge bir şiddet ve terörden dolayı sosyal bir deprem yaşadı ama ne yazık ki doğal depremlerde gösterilen hassasiyet ve çabukluk böylesine yıkıcı sosyal deprem için gösterilemedi. Kağıt üzerinde her şey mükemmel ama daha yansıması son derece zayıf. Erdoğan bunu hızlandırma mesajı verebilse ciddi bir rahatlık olur. 
Ve özelliklede kadın işsizliği en yüksek seviyede bunun için kadınlara yönelik sözde değil gerçekte uygulanacak projelerle destek sağlanmalı ve kadınları iş yaşamına teşvik eden ile iş kadınlarının pozitif ayrımcılığı sahaya da yansımalı. Bölgenin nüfus olarak yarısını temsil eden kadınlara yönelik bu mesaj anlamlı olur diye düşünüyorum. 
Özelliklede bölge insanı güçlü lider talebiyle 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda evet demek için güçlü bir lider olan Erdoğan’dan somut ve gerçekleşebilir mesajlar bekliyor olacaklar ve Diyarbakır’da vereceği her mesaj Kürtlerin referandumdaki tercihlerini belirleyecektir. Kürtler Erdoğan’ın kendi yüreklerine dokunmasını istiyorlar ve bu umudu yaşıyorlar.”dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=