Lütfen bekleyin..



Batman’da ilk kez ‘Labirent Oryantiring’i düzenledi

07 Ağustos 2017, 18:14 - Okunma: 1555

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) İl Temsilciliği ile birlikte ilklere imza atmaya devam ediyor. 19 Mayıs Sentetik çim sahada yapılan ‘Labirent Oryantiring’ i etkinliğine 14 yaş altı yaklaşık 100 sporcu katılım sağladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, Spor Şube Müdürü Burak Eren, Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) İl Temsilcisi Veysi Turan, Oryantiring Antrenörü Hatice Adıbelli ve çok sayıda sporcunun katılım sağladığı ‘Labirent Oryantiring’i etkinliği 2 saat sürdü.

“İL GENELİNE YAYACAĞIZ”
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren; “Batman’da ilk kez yaptığımız etkinlik son derece heyecanlı ve zevkli geçti. Haritası çizilen bir alana yerleştirilen fenerleri yine harita yardımıyla sırayla en hızlı şekilde bulma sporu olarak adlandırılan oryantiring (yön bulma)sporu ülkemizde hızla yaygınlaşmayla beraber ilimizde de her geçen ismini duyurmaya devam ediyor. 8 yaşında başlanan,  10-12-14-16-18-20-21-35 ve 35 yaş üstü herkesin ise yarışma düzeyinde etkinliklere katılım sağlayabildiği Oryantiring, ormanda, parkta, spor salonunda ve şehir merkezinde düzenlenebilir. Katılımcıların macera yaşayarak heyecan duymasına, zihinsel becerilerinin ve hızlı karar verme yeteneğinin gelişmesine yol açan bu spor dalını daha da yaygınlaştıracağız. " diye konuştu.
“ İL MÜDÜRÜ TEŞEKKÜR ETTİ "
İl Müdürü Halil Eren; " İlimizde ilk kez yapılan bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Herkes için Spor Federasyonu (HİS) İl Temsilcisi ve aynı zamanda Spor Eğitim Uzmanımız Veysi Turan’a, Oryantiring Antrenörü Hatice Adıbelli’ye ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
TPAO Batman Petrolspor hazırlık maçı programında 52 Orduspor FK ile karşıla..
Petrolspor Kulüp başkanı Mustafa Demir, futbolcularla gerçekleştirdiği özel..
Batman Petrolspor'un logosunda, kulübün kimliği ve değerlerini özenle..
Petrolsporlusporcular, Çin'in Chengdu kentinde yapılan Dünya Üniversite..
Batman Petrolspor, Altınordu’dan Muzaffer Kocaer’i iki yıllığına kadrosuna ..
Batman Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu TPAO Batman Petrolspo..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=