Lütfen bekleyin..



Rektör DURMUŞ, Milli Enerji İstişare Toplantısı’na katıldı

31 Temmuz 2017, 18:39 - Okunma: 1081

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Berat ALBAYRAK’ın açılış konuşmasını yaptığı Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında gerçekleştirilen 'Akademisyenlerle İstişare Toplantısı'na katıldı.Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Berat ALBAYRAK’ın açılış konuşmasını yaptığı Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında gerçekleştirilen 'Akademisyenlerle İstişare Toplantısı'na katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Berat ALBAYRAK, Dolmabahçe Ofisi’nde “Milli Enerji ve Maden Politikası” konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere akademisyenlerle bir araya geldi. Toplantıda Türkiye’nin enerji bakımından geldiği nokta konuşuldu. Akademisyenlere hitap eden Bakan sayın ALBAYRAK, “Dün Türkiye için bu milli enerji ve maden politikası strateji belgemizin içerisindeki en kritik saç ayaklarından biri olan, yerlileştirme noktasında özellikle Türkiye ekonomisi için kritik unsur olan, enerji ithalat, yerli kaynaklar bunun teknoloji anlamında da yerlileşmesi ve dönüşümü açısından yenilenebilir kaynaklarda ki ikinci saç ayağımız olan, yakada rüzgar ilk tekliflerimizi aldık. Ben hakikaten ülkem adına inanılmaz bir gurur duydum. Dünyadaki en büyük 10 teknoloji üreticisi. İlk 10 da ki üreticinin 8 tanesin teklifini dün itibari ile aldık. Bu Türkiye açısından birçok şeyi çok kritik bir adımın hayata geçmesi noktasında da ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.
Akademisyenlere seslenen Bakan Sayın ALBAYRAK, “Burada iş dönüp dolaşıp sizlere geliyor. Bizlerin sizinle bu teknolojiler özelinde de ne kadar yakın bir, - sadece yerli bir iş gücü yetişmiş mühendislerimizin bu ufuk ve vizyonla yetiştirilmesi değil, sanayiye entegre edilmesi, üretime entegre edilmesi değil- bu teknolojilerle yeni Türkiye büyük Türkiye vizyonuna hizmet edecek bu ufka sahip olacak bir istikamette yürümesi için çok önemli bir süreç olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
 BAKAN ALBAYRAK: 2030 YILINA KADAR TÜRKİYE'NİN ÜÇ NÜKLEER ENERJİ SANTRALİNİ KURACAĞIZ
 Bakan Albayrak, "Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşallah bu yılsonuna kadar temel atma süreciyle yürüyeceğiz. Sinop Nükleer Güç Santrali için de görüşmelerimiz nihai noktaya geldi. 2023'te ilk reaktörü devreye alarak başlayan süreçle, 2030'a kadar inşallah üç nükleer santralimizi de devreye alacağız" dedi. 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat ALBAYRAK’ın, İstanbul Dolmabahçe Ofisi’nde “Milli Enerji ve Maden Politikası” konusunda akademisyenlerle görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldiği toplantıda fikirlerinin beyan eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “Sayın Bakanım Saygılar Sunarım. Enerji çeşitlendirilmesi, milli enerji politikası ve nükleer enerjiye verdiğiniz destekten dolayı sizin nezdinizde başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizi kutlarım.” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=