Lütfen bekleyin..



HDP Kadına Şiddete Karşı Sessiz Eylem Yapacak

31 Temmuz 2017, 18:34 - Okunma: 1352

HDP Kadın Meclisi kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için 3 Ağustos günü saat 11.00’da HDP il binası önünde bir dakikalık sessiz eylem kampanyası başlatıp açıklama yapacak.

 Kampanya ile ilgili HDP il binasında basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli ve HDP’li kadınlar katıldı.
Burada bir açıklama yapan TJA Sözcüsü Songül Korkmaz,  kampanyanın il ayağının Batman’da başlayacağını belirterek, eylemin Türkiye’nin her tarafında yapılacağını söyledi.
Yapılacak 1 dakikalık sessizlik eylemine tüm Batmanlılardan destek beklediklerini söyleyen Korkmaz şunları söyledi: “Perşembe günü HDP Urfa Milletvekilimiz Dilek Öcalan, Diyarbakır Milletvekilimiz Feleknaz Uca ve Diyarbakır’dan bir heyet eyleme katılacak.”
HDP Milletvekili Saadet Becerikli ise: 3 bin Şengalli kadının 21. Yüzyılda bile halen IŞİD’in elinde olduğunu belirterek şunları söyledi: “Kadınlara yönelik iyileştirmeler dünya kadınlarıyla birlikte 3 Ağustos’tan 25 Kasım’a kadar bir dizi etkinlik yapılacaktır. Demokrasinin işletilmesi ve kadın hukuk ve haklarının devlet tarafından korunması gerekir. Siyasal iktidara da buradan bir çağrı yapıyoruz.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=