Lütfen bekleyin..



“ Bu Yanlıştan Derhal Dönülmelidir”

30 Temmuz 2017, 16:51 - Okunma: 1419

Petrol- İş Sendikası Yönetim Kurulu, TP Batman Bölge Müdürlüğünün bazı ünitelerinin özerk kuruluş olan TPİC’e devredilmesiyle ilgili tepkilerini Kristal Parkta düzenledikleri bir basın açıklamasıyla dile getirdiler.“BATMANLILIK BİLİNCİYLE TP’YE SAHİP ÇIKALIM”T.P Kristal Park’ta, basın mensuplarına yapılan açıklamada söz alan Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmuz Kaygusuz, Bu şirkete herkesin sahip çıkması ve hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini, ve yarın da buradaki insanların çalışabilmesi gerektiğini ifade etti. Kaygusuz Gazetecilere TP konusundaki duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

“TAŞERONLAŞMA VE ERKEN EMEKLİLİĞİ KABUL ETMİYORUZ”

Petrol-İş Sendikası Genel Örgütleme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik de toplantıda yaptığı konuşmada; “ 3-5 yıl sonra bu makamdan ayrılırız  ama bu işçiler ve kurum küçülmeden kalmalıdır. Maalesef Enerji Bakanlığı TPAO’nun TPİC’e devri konusunda tüm çabalarımıza ve eylemlerimize rağmen kayıtsız kaldı. Petrolün yüzde 12’si bizim bölgede çıkıyor. Yani özel sektörle beraber günde toplam 60-70 bin varil petrol çıkarılmaktadır. TÜİC Verilerine göre işsizlik oranında 1. Sıradayız. Dolayısıyla, şirketin devredilmesi ve işçilerin de sendikal ve hak kazanımlarından yoksun bırakılıp köle zihniyetiyle taşeronlaştırılmaya  zorlanması kabul edilemez. Aldığımız bilgilere göre 500 işçiden TPİC’e geçmesi istenmiş. Son 2 yıldır zaten TP Batman’a tek işçi almadı. Böyle giderse 5 yıla kadar işçi alınmaz. 20 yıl önce 6 bin işçi çalışırken, Hali hazırda TP Batman Bölge Müdürlüğünde 1200 işçi, 800 taşeron işçi ve 150 Mühendis çalışıyor. ”  dedi. 
“TPİC KAMU KURUMU OLSUN”
Tekik konuşmasına devamla çok çarpıcı ifadeler kullanmaya devam ederek Tüm Batmanlıların, bütün dinamikleriyle, kent bilinci ve aidiyetiyle ciddi bir mücadele içine girmesi gerektiğini savundu. “ TPİC eğer kamu kurumu ilan edilirse bizler işçilerin kadrolu, güvenceli ve sendikalı olarak geçişlerine destek veririz. Ancak bu şekliyle buna karşı çıkıyoruz. Çünkü yıllardır TPAO’da çalışmış emekçiler taşeronlaşmayla karşı karşıya olacak. Emeklilik yaşı 55’e çekilmesi gerekiyor. Maalesef Tpic taşeron bir şirkettir. TP Genel Müdürlüğünün Batman’a taşınmasını talep ediyoruz.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=