Lütfen bekleyin..



Merkez Köy Muhtarları Toplantısı Yapıldı

28 Temmuz 2017, 21:53 - Okunma: 1216

ilimiz merkeze bağlı köy muhtarları toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında yapıldı. Valilik konferans salonunda yapılan toplantıya; Vali Ahmet Deniz, kamu kurum müdürleri ve merkez köy muhtarları katıldı. Köylerin sorunlarının değerlendirildiği toplantıda; köylerin altyapı, yol, elektrik ve eğitim sorunları görüşüldü.

Merkeze bağlı köylerimizin sorunlarını değerlendirmek ve çözüme kavuşturmak amacıyla muhtarlarla bir araya gelen Vali Deniz, kentimizin huzuru her şeyden daha önemli olduğunu belirterek, “Huzurumuz olduğu sürece,  yatırım, gelişim ve değişim olur. Birinci önceliğimiz şehrimizin ve halkımızın güvenliğidir. Hain FETÖ terör örgütü nasıl ki bir piyonsa, PKK terör örgütü de aynı şekilde bir piyondur. Terör örgütüyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Artık her kesin yürekli bir şekilde bu terör örgütüne yeter demesi gerekiyor” diye konuştu. 
Köylere yapılan hizmetlere değinen Vali Deniz, bu yıl 200 km köy yoluna beton asfalt yapılacağını belirterek, köylere yapılan hizmetlerde sınır olmadığını, vatandaşlarımızın memnuniyeti bizim için her şeyden daha önemli olduğunu ifade etti. 
Okul öncesi eğitimde geçen yıl başlatılan “Çocuğumu Seviyorum Ana Sınıfına Gönderiyorum” projesi sayesinde ilimizde okul öncesi okullaşma oranı Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını belirten Vali Deniz,  köylerimizdeki okullaşma oranın daha da artırılması ve okullarımızdaki eğitim kalitesinin yükseltilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve muhtarlarımızın koordineli bir şekilde çalışmaları gerektiğini ifade etti.   Anız yakılmasının insan sağlığına, çevreye ve canlılara olan zararları konusunda muhtarlardan vatandaşlara gerekli uyarı ve bilgilendirmelerin yapmalarını isteyen Vali Deniz, kurallara uymayan çiftçilere en üst düzeyde ceza uygulanacağını belirtti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde çiftçilerimize hizmet vermek amacıyla sap kırma makinalarının olduğunu ifade eden Vali Deniz, çiftçilerimiz ücretsiz bir şekilde bu makinelerden faydalanmaları konusunda gerekli bilgilendirmelerin yapılmasını istedi. 
Özelikle Batman çayı civarında bulunan köylerde oturan vatandaşların boğulma olaylarına karşı çocuklarına gerekli uyarılarda bulunmalarını isteyen Vali Deniz, uyarı levhalarına ve yapılan bilgilendirmelere rağmen çok sayıda boğulma olayının yaşandığını belirterek,  boğulma vakalarının önüne geçmek için köylerde oturan genç ve çocukların il merkezindeki havuzlarda yüzme kursu verilmesi konusunda ilgili kurumlara talimat verdi. 
Kaçak elektrikle mücadelenin devam edeceğini belirten Vali Deniz, muhtarlardan vatandaşlara  gerekli bilgilendirilmeleri yapmalarını istedi.  
Köy muhtarlarının köyleriyle ilgili güvenlik, eğitim, sağlık, aydınlatma ve ulaşımla ilgili taleplerini dinleyen Vali Deniz, sorunların imkanlar ölçüsünde çözüme kavuşturması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirterek,  katılımlarından dolayı muhtarlara teşekkür etti.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=