Lütfen bekleyin..



Bakan istedi , Öğretmen yazdı.

16 Temmuz 2021, 09:15 - Okunma: 1027

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un tavsiyesi üzerine Eğitimci-Yazar Rıfat Fırat’ın kaleme aldığı “Bugün Canlı Ders Var mı Hocam?” isimli kitap Kırmızı Leylek Yayınları’ndan çıktı. Editörlüğünü Polat Onat’ın yaptığı kitapta eğitim öyküleri yer alıyor. Koronavirüsün yayılımını engellemek amacıyla yüz yüze derslere ara verilmesiyle başlayan uzaktan eğitim kavramı birçok

 insanın hayatına girdi. Eba sistemi üzerinden internet bağlantısıyla öğrencilere ulaşan öğretmenler unutulmaz anılar biriktirdi. Bu süreci çok iyi gözlemleyen Eğitimci-Yazar Rıfat Fırat, çevrimiçi bir toplantı sırasında uzaktan eğitim öykülerini kaleme alma isteğini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a iletti. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “Haklısınız. Çok güzel olur. Bunu sizler yaparsanız mutlu oluruz,” dedi. Eğitimci-Yazar Rıfat Fırat, Bakan Selçuk’un bu tavsiyesi üzerine yoğun bir çalışma sürecinin ardından “Bugün Canlı Ders Var mı Hocam?” isimli kitabı kaleme aldı.

Pandemi sürecinde, öğrencilerin ve öğretmenlerin yaşadıkları ve yaşayabilecekleri durumlar üzerine epeyce kafa yorduğunu belirten Eğitimci-Yazar Rıfat Fırat, “Bazen komik, bazen dramatik, uzaktan eğitim hikâyeleri oluşturdum. Bunlardan bazıları bizzat benim ve ailemin başından geçen, ama çoğunluğu kendi hayal gücümle kurguladığım olaylardır. Hem değerli öğrencilerin, hem de kıymetli eğitimci dostların keyifle okuyabileceği bir eser oluşturmaya çalıştım. Bu kitabı yazmam hususunda, bana teşvik ve tavsiyelerini lütfeden Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'a teşekkürlerimi arz ederim.” dedi.

RIFAT FIRAT HAKKINDA

1981 yılında Batman’da doğdu. Ziya Gökalp İlkokulunu ve Ortaokulunu bitirdi. Lise öğrenimini Batman Lisesinde tamamladı. Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden 2005 yılında mezun oldu. Batman'daki çeşitli okullarda öğretmenlik görevini sürdürdü. 2014 yılında Eğitim Yönetimi Teftiş Planlaması ve Ekonomisi Bölümünü bitirdi. Milli Eğitim bünyesinde çeşitli kademelerde idarecilik, okul müdürlüğü ve il koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Hâlen Batman Kültür İlkokulu müdürü olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Aile Eğitmenliği ve Bilirkişilik vazifelerine devam etmektedir. Rıfat Fırat evli ve üç çocuk babasıdır. "Bugün Canlı Ders Var Mı Hocam?" yazarın ilk kitabıdır.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Özel Batman C1 Kurs Müdürü ve Eğitim Uzmanı Eyyup Konak, 17-18 Haziran tari..
Batman Final Okulları 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı “Bursluluk ve Kabul Sın..
Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve eğitimde fır..
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Pazaryeri Mahallesinde yapımı devam..
Eğitim Sen Batman Şube tarafından organize edilen 5 Ekim Dünya Öğretmenler ..
Batman’da yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bazı okullarda öğ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=