Lütfen bekleyin..



Rektör Durmuş'tan Basınla İstişare Toplantısı

26 Temmuz 2017, 02:03 - Okunma: 1090

Rektör Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Üniversitemizin bünyesinde ilimiz merkez ve ilçelerinde açılması düşünülen fakülte / yüksekokul / meslek yüksekokullar, bölümler ve programlar hakkında basın mensuplarıyla görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi.Üniversitenin Merkez Kampüsü’nde bulunan Rektörlük Binası Konferans Salonu’nda Gazeteciler ve Basın Bayramının 109. yıldönümünü kutladığımız 24 Temmuz günü basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör DURMUŞ, Üniversitenin bünyesinde ilimizde ve ilçelerinde açılması düşünülen Fakülte/ yüksekokul/ meslek yüksekokulları, bölümler ve programlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İstişare toplantısında konuşan Rektör DURMUŞ,  “Değerli basın mensupları öncelikle hepinizin Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlarım” diyerek konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Batman’ın ve Üniversitemizin sorun ve eksikliklerini buranın yerlisi olmanız, ama özellikle basın mensubu olmanız hasebiyle iyi biliyorsunuz. Bu anlamda hep birlikte eksikliklerimiz nelerdir, ne yapabiliriz diye tespitlerde bulunmak için sizleri davet ettik. Biz her ne kadar halkın içindeysek de sizler kadar değiliz. Sizler halkın taleplerini daha iyi biliyorsunuz. Halkın sesi ve kulağı olma durumundasınız. Halkın beklentileri doğrultusunda neler yapabiliriz, üniversitemizi nasıl geliştirebiliriz diye sizlerle görüş alışverişi yapmak istedik.” dedi.
“BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ KENTİMİZE TIP FAKÜLTESİ KAZANDIRMAKTIR”
Batman halkının en büyük isteği Batman’da bir tıp fakültesinin kurulması olduğunu belirten Rektörümüz DURMUŞ, “Bu çerçevede Batman halkının önceliği bizimde birinci önceliğimiz olarak kentimize ve Üniversitemize tıp fakültesini kazandırtmaktır. Tıp fakültesi, diğer fakültelerden daha kolay kurulabilir. Çünkü Batman’da çok sayıda uzman doktor var, bu uzman doktorlarımıza doçentliklerini tamamlamak için fırsat tanıyarak tıp fakültesinde bu arkadaşlarımızdan faydalanılabiliriz. Tıp fakültesinin kurulması, siyasilerin çabası ve bürokrasiye kalmıştır.” dedi.
“ÜNİVERSİTEMİZİN TEKNOKENT’İ RESMİ OLARAK KURULDU”
Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde 38 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek TEKNOKENT binası hazırlıklarının devam ettiğini belirten Rektörümüz DURMUŞ, “Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) resmi kuruluş işlemleri Bakanlar Kurulu onayı sonrası resmi gazetede yayımlanarak tamamlandı. TEKNOKENT’imiz kentteki sanayicilere Ar-Ge çalışmalarında her türlü desteği sağlayarak organize sanayi bölgemizin ürün çeşitliliği artırmaya katkı sağlayacağı gibi yeni ürün ve katma değeri yüksek ürünlerinde üretilmesine de olanak sağlayacaktır. TEKNOKENT’in daha önce bir hayal olduğunu dile getiren Rektörümüz DURMUŞ, Batman bunları hak eden bir bölgede. İnşallah TEKNOKENT projesi ile katma değeri yüksek, teknolojik ürünleri üretmek için sanayicimize üniversite olarak destek verip, lokomotif görevi yapacağız.” dedi.
“VELİLER, KAMPÜSTE GEZEBİLECEK”
Şehir ile üniversitenin bütünleşmesi için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıklayan Rektörümüz DURMUŞ “Artık şehir ile üniversite, bütünleşebilmeli. Şehir ve üniversite birbirini kabul edip, bütünleşmez ise ne şehir ne de üniversite tek başına hiçbir şey yapamaz. Üniversite, şehre lokomotif olamaz. Bu yönde, velilerimizin üniversiteye daha rahat girmesi ve öğrencilerle vakit geçirebilmeleri için bazı çalışmalarımız olacak.” dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=