Lütfen bekleyin..



Üniversite Öğrencilerinin Çalışabileceği 10 İş Fikri

04 Haziran 2021, 17:44 - Okunma: 1621

Üniversite okumak için bir işte mi çalışmanız gerekiyor? Ya da üniversite okurken bir yandan ek gelir elde etmek mi istiyorsunuz? Bu durumda çalışabileceğiniz, okul hayatınızı etkilemeyecek iş pozisyonları bulmanız gerekecektir. Bugün sizlerle hem çalışıp hem okuyabileceğiniz iş pozisyonlarını paylaşacağız.

Üniversite okumak için bir işte mi çalışmanız gerekiyor? Ya da üniversite okurken bir yandan ek gelir elde etmek mi istiyorsunuz? Bu durumda çalışabileceğiniz, okul hayatınızı etkilemeyecek iş pozisyonları bulmanız gerekecektir. Bugün sizlerle hem çalışıp hem okuyabileceğiniz iş pozisyonlarını paylaşacağız.

  1. Özel Ders Verme

Özel ders verme özellikle Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Sosyal Bilimler gibi alanlarda lisans eğitimi alıyorsanız kesinlikle denemeniz gereken bir iştir. Bu alanlarda eğitim almıyorsanız bile ilkokul, ortaokul, lise eğitimi alan öğrencilerin derslerine yardımcı olabilirsiniz. Özel ders ilanı paylaşabileceğiniz pek çok platform bulunmaktadır. Aynı zamanda çevreye haber vererek de ders verdiğinizi ve ders isteyen kişiler olursa tavsiye etmelerini söyleyebilirsiniz. Günümüzde hem sınavlara hazırlık hem de derslere katkı olması amacıyla pek çok kişi çocuğunun özel ders almasını istemektedir. Yaşı küçük, genç kişilerin de çocuklarıyla daha iyi iletişim kurabileceklerini düşündüğünden üniversite öğrencilerine öncelik vermektedir.

  1. Çocuk Bakımı / Oyun Abisi & Oyun Ablası

Çocuklar ile aranız iyi mi? Eğer çocuklarla aranız iyiyse onlara oyun abiliği ya da oyun ablalığı yapmayı düşünebilirsiniz. Ebeveynler genelde çocuklarıyla birkaç saat de olsa vakit geçirecek, onları eğlendirecek kişiler için çocuk bakımı ilanları paylaşırlar. Burada aradıkları özellikler, hangi saatler arası bakım yapılacağı gibi bilgiler yer alır. Örneğin, çocuk yabancı dil öğrensin diye saat 15 – 18 arası oyun ablası ilanı paylaşıldığını farz edelim. Eğer yabancı diliniz varsa, özellikle de yabancı dil üzerine bir bölümde okuyorsanız ve bu saatler arası dersiniz yoksa bu ilan için başvurmayı düşünebilirsiniz. Haftada birkaç gün birkaç saat çalışarak çok iyi bir ek kazanç elde edebilirsiniz.

  1. Yarı Zamanlı İşler

Üniversitede okurken muhtemelen zamanınızın yarısı okuldaki derslerinizle geçecektir. Böyle olunca tam zamanlı bir işte çalışmak demek derslerini aksatmak demektir. Özellikle üniversite öğrencilerinin en çok başvurduğu iş pozisyonları olan yarı zamanlı işler, okuldan arta kalan zamanı değerlendirmeniz için mükemmel bir yol olacaktır. Eğer part time iş ilanları arıyorsanız; çalışma türünü yarı zamanlı olarak belirleyerek onlarca farklı ilana kolayca ulaşabilirsiniz. Yaşadığınız yere yakın bir işyerinde çalışmaya başlayarak zamanınızı çok harcamadan ek kazanç elde edebilirsiniz.

  1. Freelance İş Fırsatları

Freelance işler serbest zamanlı işler olarak da duyduğumuz işlerdir. Herhangi bir firma ya da kuruluşa bağlı olmadan, bir ofiste çalışmanıza gerek kalmadan yapabileceğiniz iş fırsatlarıdır. Örneğin, tasarım yapmayı biliyorsanız güzel sanatlar, grafik tasarımı gibi alanlarda da eğitim alıyorsanız hemen freelance iş ilanı açabilirsiniz. Ya da açılmış iş ilanlarına başvuru yaparak evinizin rahatlığında çalışma fırsatına sahip olabilirsiniz. Yine freelance ilanlar okuduğunu bölümden bağımsız bir şekilde de yapabileceğiniz pek çok iş ilanına sahiptir.  Örneğin, editörlük işini freelance işlere örnek verebiliriz. Bir ya da birkaç kişi ile editörlük hizmeti konusunda anlaşabilirsiniz. Önünüze gelen metinleri inceleyerek gerekli düzenlemeleri yapabilir ve dilediğiniz yerde, okul saatleriniz dışında çalışarak iyi bir ek gelir elde etme fırsatına sahip olabilirsiniz.

  1. Kampüste Çalışma Olanağı

Bazen üniversiteler öğrenciler için çalışma olanakları sunmaktadır. Örneğin, kütüphane yardımcısı, ofis yardımcısı gibi. Bu işler özellikle okul saatleriniz dışında birkaç saat bu görevleri yapmanızı gerektiren, zahmetsiz işlerdir. Aynı zamanda bu işleri yapmak için okuldan uzaklaşmak zorunda olmayacağınızdan da hem yol masrafından hem de zaman kaybından kurtulabilirsiniz. Üniversiteler bu iş ilanlarını sıklıkla okul açıldığı zaman duyurduğundan bu ilanları takip etmenizi ve başvurmanızı öneririz.

  1. Tatil Beldesi İşleri

Eğer yaz okuluna kalmadıysanız, yaz tatiliniz boş demektir. Yaz tatillerinde dinlenmek istemiyorsanız; çalışıp para kazanmak istiyorsanız tatil beldesi işleri tam size göredir. Yaz mevsimi turizm sektörünün en çok hareketlendiği dönem olduğundan bu mevsimde pek çok iş ilanı açılmaktadır. Bu iş ilanlarına başvurabilir ve sadece üç ay çalışarak dönem için iyi bir birikim yapabilirsiniz. Özellikle bir otel ya da tatil beldesinde işe girerseniz yemek ve kalacak yere sorununuz da olmayacaktır. Bu durumda çalışma saatlerinde çalışıp daha sonra siz de tatil yapabilir ve günün stresini atabilirsiniz. 

  1. Sosyal Medya Yöneticiliği

Sosyal medya ile aranız iyi mi? Kısa sürede alacağınız bir eğitimle bir sosyal medya yöneticisi olarak çalışabilirsiniz. Birkaç müşteri ile anlaşarak onların sosyal medya hesaplarını yönetebilirsiniz. Özellikle sosyal medyada vakit geçirmeyi ve gönderi, hikaye paylaşmayı seviyorsanız bu iş, keyif alarak yorulmadan yapacağınız bir iş olacaktır.

  1. Tercümanlık – Metin Çevirisi İş Pozisyonu

Yabancı dilinizi geliştirdiğiniz mütercim tercümanlık, öğretmenlik, dilbilim gibi bir bölümde mi okuyorsunuz? Ya da bu bölümlerden bağımsız olarak yabancı diliniz çok mu iyi? Bu durumda tercümanlık ve metin çevirisi iş ilanlarına başvurmayı düşünebilirsiniz. Okul saatleri dışında size gönderilen metinleri çevirip teslim ederek ek gelir elde edebilirsiniz. Özellikle birkaç müşteri ile düzenli çalışırsanız hem yabancı dilinizi iyice geliştirme fırsatı bulabilir hem de okul hayatınızda size ciddi anlamda gelir sağlayacak bir işte çalışma şansını yakalayabilirsiniz.

  1. Bölümünüzle İlgili İş Pozisyonları

Üniversitede okurken çalışabileceğiniz ve size en çok şey katacak şeylerden birisi okuduğunuz bölümle ilgili bir iş ilanına başvurmak olacaktır. Örneğin, hukuk okuyorsanız bir hukuk bürosunda part time çalışmak; mühendisseniz bir mühendislik firmasında çalışmak kendinizi mezun olmadan geliştirmenin en iyi yoludur. Ancak eğer bölümünüzle ilgili bir işte çalışmak istiyorsanız; mezun olmadığınızdan firmayı etkilemek için dikkat çekici bir CV’ye ihtiyacınız olacaktır. Dikkat çekici, profesyonel ve şık görünümlü bir CV oluşturmak için bu siteyi inceleyebilirsiniz.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Özel Batman C1 Kurs Müdürü ve Eğitim Uzmanı Eyyup Konak, 17-18 Haziran tari..
Batman Final Okulları 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı “Bursluluk ve Kabul Sın..
Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve eğitimde fır..
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Pazaryeri Mahallesinde yapımı devam..
Eğitim Sen Batman Şube tarafından organize edilen 5 Ekim Dünya Öğretmenler ..
Batman’da yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bazı okullarda öğ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=