Lütfen bekleyin..



Uca’dan Batman’da aşı oranının az olmasına ilişkin soru Önergesi

26 Mayıs 2021, 16:17 - Okunma: 721

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Batman’da aşı oranının az olmasına ilişkin Sağlık Bakanlığının yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Milletvekili Uca’nın soru önergesi şöyle “Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle 30 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanmıştır.

Kısıtlama öncesinde 60 binin üzerine çıkan günlük vaka sayısının 10 binin altına düştüğü açıklansa da sağlık örgütlerine göre vaka sayısı açıklanandan yüksek. Mart itibarıyla kısıtlamaların büyük ölçüde kaldırılmasıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki kentlerde düşük seyreden vaka sayısı, Nisan ayının sonunda katlanarak artmıştır. Bölge kentlerindeki aşılama oranları ise Türkiye ortalamasının çok gerisinde kalmıştır. Vaka sayısının arttığı Batman'da da aşılamada da sorun yaşanmaktadır. Kentte aşılama oranını yüzde 8 ile Türkiye ortalamasının çok altında kalmaktadır. Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) tarafından 608 bin nüfusu olan Batman’da şu ana kadar sadece 70 bin kişinin aşı olduğu bilgisi paylaşılmıştır. Ayrıca, SES PCR testlerinde de düşüş olduğunu ve yapılan  200 testten 60’ının pozitif çıktığını belirtmiştir.” 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Kolajen, vücutta bulunan temel bir proteindir ve cilt, eklemler, kemikler, ..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Evde Sağlık Birimi'ne yakınları tar..
Batman Belediyesi, çocukların gelişimlerine pozitif etki sağlamak amacıyla ..
Ak Parti Milletvekili adayı Fırat Tunç, Kozluk lokali ziyaretinde partilile..
Dünya Hastanesi Dahiliye bölümünden Uzm. Dr. Ahmet NAS şeker ve tansiyon ha..
Batman Eğitim Araştırma Hastanesine atanan yenidoğan uzmanı hasta kabulüne ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=