Lütfen bekleyin..



Vali Deniz Gazetecileri Ağırladı

24 Temmuz 2017, 21:36 - Okunma: 1094

BASIN BAYRAMINDA VALİNİN KONUĞUYDULARMado Cafe’de gazetecileri kahvaltıda ağırlayan Vali Ahmet Deniz, yerel ve ulusal medya temsilcilerinin 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı ve çalışmalar hakkında bir nevi sohbet kıvamında bilgilerini paylaştı. Gazetecilerin 15 Temmuz’daki duruşu ve ilkeli yayınlarından dolayı kendilerine teşekkür etti ve birlik içinde hareket etmelerinin önemine değindi.

PROJELER SON HIZ DEVAM EDİYOR
Batmandaki çalışmalar hakkında da  basın mensuplarına açıklama yapan Deniz, Eğitim açısından gerilerde kaldıklarını ancak ileriki yıllarda sıçrama yapacaklarının müjdesini verdi. Bunun dışında, yeni yapılacak Bölge Hastanesinin yatak kapasitesini 400’ e çıkarmak için bakanlık nezdinde girişimlerinin devam ettiğini sözlerine ekledi. Ayrıca buranın yatırımcılar için cazibe merkezi olması için ve teşviklerin sağlanması için de yoğun bir mesai harcadıklarını belirten Deniz, huzur kentine dönüşmüş ve potansiyeli olan Batman ve bölgenin önünü kesmek isteyen terör odaklarının boş durmadığını ve buradaki gençlerin işsiz kalması için ellerinden geleni yaptıklarını da  aktardı. 


EK OSB ÇALIŞMALARI HIZLANDI
Vali Deniz genel olarak yapmış olduğu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: 
 “Organize Sanayi ile ilgili, su problemi ile ilgili olarak, maalesef su kuyularında azalma var. Şu anda iki tane su kuyusu açma çalışmamız devam ediyor, iki gün geçici bir sıkıntı olmuştu; şu an belediyeden de su alıyoruz. Su problemimizi hızlı bir şekilde çözüyoruz. Şu  anda  su sıkıntımız yok.  Ama uzun vadede atıl olan hatları yenileyerek, özellikle belediyemiz, Zilek suyu için protokol yapıldı bildiğiniz gibi DSİ ile. Projeler yapılıyor şuan. Hızlı bir şekilde gerçekleştirilip ihalesi yapılırsa, Batman için hem Organize Sanayisi için, diğer birimler için kalıcı bir çözüm olmuş olacak. Çünkü cazibe merkezleri kapsamında 200’e yakın firma başvurdu; şimdi onların incelemeleri devam ediyor. Sanırım bir ay içerisinde kalkınma bankası tarafından ilk başvuruların açıklanıp değerlendirileceği belirtildi. biz de onu bekliyoruz. Bakalım kaç firma faydalanacak. Ama ondan sonra kendi imkânlarıyla yatırım yapmak isteyen firmalar da var. Yüzde 90 olarak paralarını hesaplarına yatırdık ama hacizli vatandaşın parasını veremiyoruz.  Bunu çözmeye çalışıyoruz. Birde, en çok uğraştığımız köprü ve Güney Çevreyolu vardı. Oranın sadece bir yan yolunda problem var, onun için uğraşıyorlar. Ama 5-6 gündür trafiğe açıldı. Güney Çevreyolu da açıldı zaten biliyorsunuz.  Onun dışında geldiğimiz günden itibaren “ Eğitim” diyoruz. Gerçekten Batman maalesef eğitimde sonlara düşmüşüz. Bizim hazmedebileceğimiz, kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Eğitimde sıçramayı ileriki yıllarda yapacağız. Bizler, sizler, tüm kurumlar beraber çalışacağız. 

Batman huzurlu bir kent, potansiyeli olan bir kenttir. Ama bu huzuru bozmak isteyen bazı kesimler var; buna müsaade etmememiz gerekir. Tüm gazeteci arkadaşların 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum. Gerçekten tarafsız ve ilkeli haber yapıyorlar. 15 Temmuzda gösterdikleri duruşlarından dolayı tebrik ediyorum. Terör buradaki insanların işsiz kalması için elinden geleni yapıyor. Onlar şu an pişman olmuşlardır; çünkü Ülkemiz 15 Temmuzdan sonra daha güçlü bir ülke haline geldi. Terörün en büyük zararını buradaki insanlar çekiyor.  Şu an derslikler, yurtlar yapıyoruz. Özellikle  eni yapılan hastanenin yatak kapasitesini 400’e çıkarmak için büyük gayret sarf etmekteyiz. Ayrıca T.P  altyapı devam etsin. Bu konuda Ankara’yla temaslarımız var; Büyük ihtimalle bunu çözeceğiz. Bizim ortak değerimiz Batman’dır.  Biz aşağı yukarı bir senedir buradayız. Sizinle her şeyi açık yüreklilikle paylaşmaktayız. Sizlerin duruşu, haberin aktarılması çok önemlidir. Genel duruşunuzdan dolayı teşekkür ederim. Basın Bayramınızı kutlar başarılar dilerim”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=