Lütfen bekleyin..



Pamukçu'dan Uyarı; "Sevdiklerimizi Koronadan koruyalım"

11 Mayıs 2021, 16:28 - Okunma: 1007

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Ramazan Bayramı dolayısıyla uyarılarda bulundu.Ramazan ayında beslenme düzeninde meydana gelen değişikliklerin, Bayramda öğün sayısının artmasına ve daha fazla yemek yeme istediğinin oluşmasına sebep olabildiğini belirten Pamukçu, “Geleneksel olarak bayramda şeker, çikolata, özellikle

hamur işleri (baklava, börek vb.) gibi gıdalar kan şekerini hızla yükselten ve enerji içeriği yüksek gıdalardır. Ramazanda gün içinde besin tüketmemeye alışmışken birdenbire bu gıdaların sık ve çok tüketilmesi sindirim sistemi problemlerine ve kan şekerinin hızlı yükselmesine sebep olarak çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir” dedi. Vatandaşlara bayramlaşma uyarısında da bulunan Pamukçu, şunları söyledi; “Bilindiği üzere Covit-19 ile mücadelemiz devam etmektedir. Sağlık çalışanlarımız 7-24 esasında çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedirler. Vatandaşlarımızdan ricamız Sosyal mesafe, Maske ve Hijyen kurallarına uymaya devam etmeleridir. Bu bayram da sevdiklerimizle bayramlaşmayı telefonla yapalım, birlikte nice bayramlar görmek için sevdiklerimizi koronadan koruyalım.” Son olarak Hemşireler Günü’nü de kutlayan Pamukçu, şöyle devam etti; “Ağır fedakârlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan hemşireler Sağlık hizmet sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından birisidir ve bu yaptıkları önemli görevlerinden dolayı toplum içinde saygın bir yer edinmişlerdir. Bu kutsal görevi özveri, sabır ve gayret ile yerine getiren sağlık çalışanlarımızın da gününü kutluyor esenlikler diliyorum.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Kolajen, vücutta bulunan temel bir proteindir ve cilt, eklemler, kemikler, ..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Evde Sağlık Birimi'ne yakınları tar..
Batman Belediyesi, çocukların gelişimlerine pozitif etki sağlamak amacıyla ..
Ak Parti Milletvekili adayı Fırat Tunç, Kozluk lokali ziyaretinde partilile..
Dünya Hastanesi Dahiliye bölümünden Uzm. Dr. Ahmet NAS şeker ve tansiyon ha..
Batman Eğitim Araştırma Hastanesine atanan yenidoğan uzmanı hasta kabulüne ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=