Lütfen bekleyin..



Türkiye Petrollerinde Şok Gelişme..!

20 Temmuz 2017, 17:40 - Okunma: 1920

TP RESMEN TPİC’E DEVREDİLDİBakanlar Kurulu Kararı uyarınca, TP’nin Sondaj, Workover, Kuyu Tamamlama ve Jeofizik Operasyonları Servis Hizmetleri işlerine ait her türlü araç, iş makinası, kule, gemi, diğer ekipman, malzeme, sondaj park sahaları ve müştemilatı Turkish Petroleum International Company’ye (TPIC) devredilmesi üzerine, Petrol-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu bir basın açıklaması yayımladı.

Petrol İş Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tekik açıklamasında “Ülkemizin en önemli ve stratejik kuruluşlarından birisi olan Türkiye Petrolleri A.O. (TP), OHAL döneminde alınan yanlış bir Bakanlar Kurulu Kararı ile küçültülmektedir. Kamu petrol şirketimizi zayıflatacak ve milli güvenlik sorunu oluşturacak bu kararın haklı hiçbir gerekçesi olamaz.
Hükümet enerji politikalarında yeni bir tutarsızlığa imza atmakta ve ülkemizin büyük bir değeri olan TP’yi yeniden parçalamaktadır.
Yıllardır büyük fedakarlıklarla bu faaliyetleri yürüten petrol işçilerinin ve Petrol-İş Sendikası’nın itiraz ve tepkileri dikkate alınmamıştır. Son olarak Ankara’da TP Genel Müdürlüğü’nde yaptığımız eylemle dile getirdiğimiz gerçekler, ne yazık ki, görmezden gelinmiştir.Bu karar ile Türkiye Petrolleri’nin tasfiyesinde düğmeye basılmıştır.
Bu karar ile Türkiye Petrolleri küçültülmekte ve entegre yapısı tamamen dağıtılmış zayıf bir şirkete dönüştürülmektedir.Bu yanlış kararlardan derhal dönülmelidir!
Ülke menfaatlerimize, kamu yararına ve Türkiye Petrolleri'nin faaliyet gösterdiği illerde sosyo-ekonomik dengenin sağlanmasına aykırılık oluşturan bu karar iptal edilmelidir.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Menaf duman
2627 gün önce
Batman ın kara günü
Petrolcü
2627 gün önce
Günaydın Başkan üç yıldır bu durumun alt yapısı hazırlanıyordu ve siz bunu biliyordunuz. Şimdi bir basın açıklaması ile kendinizi aklamayımı düşünüyorsunuz.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=