Lütfen bekleyin..



İşkur’dan kadın istihdamına büyük destek

08 Mart 2021, 18:16 - Okunma: 7464

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Mahmut Polat Kadınlar Günü Münasebetiyle ziyaret ettiği Tezz Grup Tekstil Yöneticisi Filiz Akkoyun’nun kadınlar gününü kutlayarak kadın istihdamı ve üretime yönelik değerlendirmede bulundu.Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2020 yıllı kadın istihdamı verileri yayınlayarak, Batman Kadının Üretime katkısını ortaya koydu.

 Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Mahmut Polat; “Kadın istihdamı, sürdürülebilir ekonomik büyüme için büyük bir öneme sahiptir
2020 YILLINDA 3.028 KADIN İŞ SAHİBİ OLDU
Batman İŞKUR olarak kadın istihdamının artırılması ve geliştirilmesine büyük önem vermekteyiz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda 2020 yılında 3.028 Kadın işe yerleşti. Tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi nedeniyle çalışma hayatı olumsuz etkilenmesine rağmen 2020 yılında işe yerleşen 6.388 kişiden 3.028’inin kadınlardan oluşmaktadır. Ayrıca İl Müdürlüğümüz 2021 yılı ocak verilerini göre 413 kadın işe yerleştirilerek Türkiye geneli sıralamada 4. Olmuştur. Bu veriler Kurumsal olarak kadın istihdamına verdiğimiz önemden kaynaklanmaktadır.
KADINLARIMIZ MESLEK SAHİBİ OLUYOR
Kurum olarak yaptığımız en önemli çalışmalardan biriside meslek edindirme kursları ve İşbaşı Eğitim Programlarıdır. Bu programlar düzenlenirken önemsediğimiz en önemli hususlardan birisi de açılan programdaki kadın katılımcı sayısıdır. 2020 yılında açılan 103 Mesleki Eğitim Kursunda 2900 kişiden 1755’i kadın kursiyerdir. Aynı Şekilde açılan 650 İşbaşı Eğitim Programına katılan 6164 kişiden 2856’sı kadın katılımcılardan oluşmaktadır. İstihdam ve Aktif işgücü programlarımızdaki sayılar kadın istihdamına verdiğimiz önemi göstermektedir. Bu vesileyle İŞKUR Ailesi olarak Tüm Kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü Kutluyoruz” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Baget yüzükler, baget kesim taşların kullanıldığı ve genellikle altın veya ..
Kaynak makinesi, metal veya başka malzemeleri birleştirmek için kullanılan ..
E-Faturaya geçiş limitlerinin 3 Milyon TL’ye düşmesi ile beraber mükellefle..
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MÜSİAD Batman şube başkanı Aladdin..
Günümüzde bilgisayar kullanımı oldukça önemli bir faaliyettir. Hem özel hay..
Kent merkezinde engellileri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkan..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=