Lütfen bekleyin..



Batman Darbe Girişimine Karşı Yek Vücut!

16 Temmuz 2017, 17:05 - Okunma: 1561

İlimizde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında Valilik tarafından organize edilen etkinlikte, binlerce Batmanlı bir kez daha demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkarak, yek vücut oldular.KENTTE 15 TEMMUZ COŞKUSUFETÖ'nün geçen yıl 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin yıldönümünde Batmanlılar sabaha kadar meydandaydı.Batman Valiliği önü Adalet Bulvarı üzerinde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterirken, darbe girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasını kutladılar. Miting alanında vatandaşlara Tişört ve bayraklar dağıtıldı. Kızılay tarafından katılımcılara program sonuna kadar ikramlar yapıldı.

Valilik önündeki programa; Vali Ahmet Deniz ile eşi Olcay Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Rektör Aydın Durmuş, Akparti İl Başkanı Diyaettin Uçar, Batso Başkanı Abdulkadir Demir, Kurum Amirleri, siyasi parti ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Suriyeli Hafız Şeyh Münir Abdulcevad’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur’an-ı Kerim ardından Batman İl Müftüsü Turgut Erhan 15 Temmuz'da şehit ve gazileri için dua etti. Daha sonra program ilahi, marş ve slayt gösterimleriyle devam etti. Programda Batmanlı 15 Temmuz gazisi Abdullah Ağaya o gün yaşadıklarını anlatı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ darbe girişiminin birinci yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen anma törenine yaptığı konuşma dev ekranlarda izlendi. 


KÜRTÇE ‘DOMBRA’ SÜRPRİZİ
Yerel sanatçıların katıldığı etkinlikte sanatçı Uğur Işılak’ın AK Parti için 2014 yerel seçim için seslendirdiği “Dombra” şarkısı yerel sanatçı tarafından Kürtçe seslendirildi. Kürtçe Dombra büyük ilgi gördü.
CAMİLERDE SALA OKUNDU
Geçtiğimiz yıl FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Batman'daki 666 camide gece yarısı aynı anda sala okundu.


VALİ AHMET DENİZ KALABALIĞI SELAMLADI
Programda konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, Türkiye'nin tarihinde ilk defa böylesi hain bir darbe girişimi ile karşılaştığını söyledi.FETÖ'nün darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini anımsatan Deniz, "Siz bu yürekli imanlı duruşunuzla dik durduktan sonra bu vatan bölünür mü? Bu vatanı bölmeye cesaret edemezler, edemeyecekler, bu hainlerin bilmediği şey buydu işte. Onların inançları farklıydı, onlar başka şeylere inanıyordu ama bu imanlı duruş, bu kahraman duruş onların hesabını şaşırttı. Bu hainlerin karşısında asla ve asla diz çökmeyeceğiz." dedi. Vali Deniz program bitene kadar etkinlikleri takip etti. Vatandaşların coşkusuna ortak oldu. 15 Temmuz Darbe girişiminin yıl dönümümde yapılan etkinlikler dün gece saat 24’e kadar sürdü.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=