Lütfen bekleyin..



Vali Ahmet Deniz 15 Temmuz Vatan Savunması Paneline Katıldı

14 Temmuz 2017, 21:20 - Okunma: 1143

Vali Ahmet Deniz, Batman Üniversitesi tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “15 Temmuz Vatan Savunması Paneline” Katıldı. Batman Üniversitesi Merkez kampüsü konferans salonunda düzenlenen panele; Vali Deniz’in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İdare Mahkemesi Başkanı Berkan Ayturan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Aydın Durmuş ve Vali Ahmet Deniz’in açış konuşmasıyla başlayan program, 15 Temmuz darbe girişimi gösterimi ile devem etti. 

 Konuşmasında ülkemizin, 15 Temmuz 2016 yılında asker üniforması giymiş ama silahlı kuvvetlerimiz ile hiçbir ilişkisi olmayan bir hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını belirten Vali Deniz, “Hainlerin tahmin edemediği bu milletin vatan sevgisinin imandan geldiğini bilememeleridir. Onlar Çanakkale’de gördüler, bu vatanın bölünmez bir bütün olduğunu. Ancak, durmadılar bu hainleri kullanarak bizleri dize getirmeye çalıştılar. Gençlerimizin zihinlerini kirlettiler. Bizlere düşen bu hainlerin gerçek yüzünü görerek ders çıkartmak ve gelecek nesillere aktarmakla birlikte bu hain darbe girişiminde şehit olan kahramanlarımızı ve gazilerimizi unutturmaktır.” diye konuştu.

Bizler gerçek bir medeniyetin fertleriyiz. Bizler, tarih boyunca hep mazlumların yanında yer aldık. Zalimlere karşı hep dimdik durmuşuz. Bizim medeniyetimizin temelinde merhamet, hoşgörü, sevgi ve insanları kucaklamak var.” dedi.

Vali Deniz, “Bizler Cihan İmparatorluğunun üzerine kurulmuş büyük bir devletin fertleriyiz. Çocuklarımıza, 15 Temmuzdaki kahraman direnişi her zaman anlatacağız; Aynı Çanakkale’de Mehmetçiğin bir dakika sonra öleceğini bile bile düşman siperlerine nasıl hücum ettiyse, aynı  şekilde 15 Temmuz geçesi de o kahramanlar, o şehitlerimiz ve gazilerimiz öleceğini bile bile hain darbecilerin önünde dimdik ayakta durdular” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, konuşmacı olarak panele katılan Yardımcı Doç. Dr. Tekin idem, “Türkiye’deki Yakın Tarihte Darbeler ve 15 Temmuz Darbe Girişimi”,  İl Müftüsü Erhan Turgut “ 15 Temmuz’da okunan salaların önemi” ve Prof. Dr. Mustafa Nuri Türkmen, Osmanlı Devletinde 15 Temmuz darbe girişimi benzeri ayaklanmalar” üzerine birer sunum yaptıktan sonra program sona erdi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=