Lütfen bekleyin..



Batmanlı Mizgin Dünya Şampiyonu oldu

14 Temmuz 2017, 13:32 - Okunma: 2422

Milli sporcumuz, Kenya’da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda birinci gelip altın madalya kazandı.Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nın ikinci gününde 100 metre final yarışında piste çıkan Batmanlı Mizgin Ay, altın madalya kazandı.

Kenya'nın başkenti Nairobi'de düzenlenen şampiyonada kadınlar 100 metre final yarışında Türkiye'yi temsil eden Mizgin Ay, 11.62'lik derecesiyle yarışı birinci sırada bitirip Dünya Şampiyonu oldu. 17 yaşındaki Fenerbahçeli milli atlet tam 29 Türkiye rekorunu da elinde bulunduruyor. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'ye ilk altın madalyayı getiren Ay, "Bu madalyayı Türkiye'ye getirdiğim için çok mutlu ve gururluyum. Hala inanamıyorum. Çok iyi bir yarış çıkardım. Hocalarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI'NDAN TELEFONLA TEBRİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda kızlar 100 metrede altın madalya kazanan milli sporcumuz Mizgin Ay'ı telefonla arayarak tebrik etti. Erdoğan, milli sporcuya gelecekte de başarılarının devamını diledi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
TPAO Batman Petrolspor hazırlık maçı programında 52 Orduspor FK ile karşıla..
Petrolspor Kulüp başkanı Mustafa Demir, futbolcularla gerçekleştirdiği özel..
Batman Petrolspor'un logosunda, kulübün kimliği ve değerlerini özenle..
Petrolsporlusporcular, Çin'in Chengdu kentinde yapılan Dünya Üniversite..
Batman Petrolspor, Altınordu’dan Muzaffer Kocaer’i iki yıllığına kadrosuna ..
Batman Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu TPAO Batman Petrolspo..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=