Lütfen bekleyin..



15 Temmuz Etkinlikleri Başladı

12 Temmuz 2017, 13:20 - Okunma: 1230

İlimizde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri şehitlerin kabir ziyareti ve şehitlerin ruhuna okunan Mevlidi Şerif programı ile başladı. ŞEHİTLERİN KABRİ ZİYARET EDİLDİ Vali Ahmet Deniz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Seyitler Mahallesindeki Karşıyaka Mezarlığında aziz şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek, dua etti.Kabir ziyaretlerine, Vali Deniz’in yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan, Akparti İl Başkanı Diyaettin Uçar, kamu kurum yöneticileri, şehit aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlerimizin kabirleri başında İl Müftüsü Erhan Turgut tarafından Okunan Kuran-ı Kerim'in Hatim Duasının ardından tüm şehitlerimizin ruhuna dualar edildi.
Kabir ziyareti sırasında şehitlerimizin kabrine çiçek bırakan Vali Deniz, şehit yakınlarıyla yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.  
 ŞEHİTLER İÇİN MEVLİDİ ŞERİF 
Vali Deniz, daha sonra Kudret Camisi'nde 15 Temmuz şehitleri için okutulan Mevlid-i Şerif programına katıldı.Bahçelievler Mahallesinde Kudret Camisinde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına çok sayıda vatandaş katılarak, şehitler için dua etti.Program öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Deniz “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamın şehitlerimizin kabrini ziyaret edildiğini belirterek, şehitler için dua edildiğini ifade etti. 
Vali Deniz, “Şehitlerimiz için mevlidi şerif okunacak. Bu ülkenin asıl sahipleri şehitlerimizdir. Onların mirasına sahip çıkmalıyız. Onlar var ki, biz varız. Şehitlerini unutan devlet ayakta kalamaz. Hepimiz biliyoruz ki, 15 Temmuz gecesi tanka, silaha, mermiye ve ölüme yürüdüler,  onurlu bir şekilde şehit oldular. Şehitlik makamı en yüce makam, mekânları cennet olsun. Onlara layık olmak ve Vatanımızın, milletimizin birlik ve beraberliği için gece gündüz demeden çalışacağız” diye konuştu. 
Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen darbe teşebbüsünün gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması gerektiğini belirten Vali Deniz, “15 Temmuz'da bu milletin Çanakkale ruhuyla nasıl hareket ettiğini; gençlerimize, çocuklarımıza ve yarınlarımıza anlatmak için bugün çok önemlidir” dedi.Mevlid-i Şerif programının ardından, programa katılan vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=