Lütfen bekleyin..



Kent Merkezinde Hayvan Besiciliği Rahatsız Edici

10 Temmuz 2017, 14:35 - Okunma: 1099

Batman kent merkezinde yapılan küçükbaş ve büyükbaş hayvan besiciliğinin çevre ve insan sağlığı açısından ciddi riskler yaratması üzerine denetimlerini artıran Batman Belediyesi, Gap mahallesinin ardından çalışmalarını Tılmeç ve Çamlıtepe mahallelerine kaydırdı. Belediyemiz tarafından oluşturulan Sağlık Komisyonu nezaretindeki ekipler, şehrin en işlek ve nüfusun yoğun bulunduğu yerlerde yapılan besicilik faaliyetleri ile hiçbir kural ve kaideye uyulmadan oluşturulmuş ahır-ağıl, apartman ya da konut altı meskenlerdeki hayvan barınaklarının yarattığı kirlilik ve riskler nedeniyle harekete geçti.

Şehir merkezinde hayvan besiciliği ve atıkların gelişi güzel çevreye atılmasıyla ortaya çıkan pis kokular ve manzarayla ilgili vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetleri değerlendiren Belediye,  ilgili müdürlüklerin katılımıyla bünyesinde oluşturduğu Sağlık Komisyonu, şikayet alanlarında çalışma yapıp insan ve çevre sağlığını tehdit eden bu meskenlerin tespitini yaptı.
“Gap Mahallesinde yaptığımız kararlı çalışmalar tamamlanmış, hayvanlar tahliye edilerek ağıl ve ahırların yıkımı gerçekleştirildi” diyerek bilgi veren komisyon Çalışmalarını Tılmerç ve Çamlıtepe mahallelerine kaydırarak  mesken sahiplerini bilgilendirdi. Komisyon sözlü ve yazılı olarak yaptığı bilgilendirmenin ardından tahliye işlemi için ihtarda bulunup 1 ay süre tanıdı.
Kent ve insan sağlığı konularında belediye birimlerinin ortaklaşa yürüteceği çalışmaların kararlı ve kesintisiz bir şekilde devam edeceğini açıklayan Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY; “ Kent merkezinde sağlığımızı tehdit eden ve Batman’a yakışmayan bu görüntüleri ortadan kaldırmakta kararlıyız. Halkımızın hak ettiği, daha temiz, daha sağlıklı ve daha yaşanılır bir Batman’ı hep birlikte oluşturacağız” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=