Lütfen bekleyin..



Şoförler Odasından Petrol İşçilerine Destek

06 Temmuz 2017, 18:03 - Okunma: 1425

Türkiye Petrollerinde son günlerde yaşanan gelişmeler Batmandaki STK’lar tarafından da yakından takip ediliyor. Batman Şoförler odası Başkanı Reşit Yaşar yaptığı açıklamada TP’de emeklilik yaşının 50’nin altına düşürülmek istenmesi ve küçültülmeye gidilmesini asla kabul etmediklerini belirtti. Petrol İş sendikasıyla her zaman dayanışma içinde olduklarını dile getiren Başkan Yaşar TP’de yaşanan gelişmelerle ilgili bir sivil toplum kuruluşu olarak her zaman yanlarından olduklarını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI R. TAYYİP ERDOĞAN’A  BATMAN’DAN ÇAĞRI YAPTI 
Türkiye Petrollerinde yapılmak istenen düzenlemelerden vazgeçilmesi için Reisi Cumhurbaşkanına çağrı yapan Başkan Reşit Yaşar Hükümetin emeklilik yaşını 60’ın üstüne çıkarmasına rağmen TP’de bunun 50’lerin altına düşürülmek istenmesini bir tezat olduğunu söyledi. Başkan Yaşar açıklamasında “Batmanın varoluş sebebi Türkiye Petrolleridir. Batman Türkiye Petrolleriyle doğdu. Batman Bölgede çağdaş ve gelişen illerin başında geliyor. Modern bir kent. Bizler Türkiye Petrollerini ve Tüpraş’ı her zaman kendi işimiz, işyerimiz gibi görüyoruz. Esnafımızın %99’unun geçim kaynağı TP ve Tüpraştır. Dileğimiz Yetkililerin duyarlılık gösterip bu şirketleri küçülteceklerine daha fazla büyütmeleridir. Hükümetimiz İşsizliği önlemek için yeni kamu yatırımları yapmalıdır. TP küçültülerek istihdama darbe vurulacaktır. Türkiye petrolleri Ülkenin Petrol ihtiyacının %10’unu karşılayan bir Kurumdur. Geçmişlerde TP’de 5 bin işçi vardı. Maalesef bugün TP Tüpraş ve Botaş’la birlikte bu sayı 2 bin civarındadır. Enerji Bakanlığı bunu göz önünde bulundursun. Yaşananlar bir sosyal patlamaya neden olabilir. Batman Türkiye’nin en genç ili ama en fazla işsizinde bulunduğu bir kenttir. TP’nin küçültülmesi Esnafı mağdur duruma düşürecektir. 50 yaşında bir emeklilik sözkonusu olursa bu mağduriyet yaşatır. Hükümet bir yandan emeklilik yaşını yükseltiyor ama TP’de emeklilik yaşını 50’nin altına çekmek istiyor bu doğru değil. Sayın Reisi Cumhurbaşkanımızdan Rica ediyoruz. Türkiye Petrollerinde yapılmak istenenlere bir dur demesini bekliyoruz. Maalesef bürokratlar yanlış işlerin peşinden gidiyor. Ülkenin en zengin ve büyük kuruluşunu yok etmek ülke sermayesine de darbe vuracaktır. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=