Lütfen bekleyin..



Vatandaş ihbar ediyor, İtfaiye söndürüyor

06 Temmuz 2017, 17:54 - Okunma: 1243

Tarladaki canlıları yok ettiği gibi sera gazı etkisi ile Batman ve bölgenin korkulu rüyası haline gelen anız yangınlarına vatandaşlar tepkili. Çevredeki anız yangınlarını Belediyemiz “İtfaiye 110 İhbar Hattına” bildiren vatandaşlar, ekiplerimizin anız yangınlarına anında müdahale etmesini sağlıyor.Toprakta her türlü canlıyı yakarak yok eden anız yangınlarının hava kirliliğine yol açtığı gibi çıkan dumandan dolayı trafik kazalarına davetiye çıkarak ekolojik dengeyi de bozuyor.

Batmanlı vatandaşların daha rahat bir yaz geçirmelerini sağlamak amacıyla anız yangınlarına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini ifade eden Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, Batmanlıların anız yangınları dolayısıyla nefes almakta zorlandığını, anız yangınlarına yasal çerçevede mücadelede kararlı olduklarını kaydetti.Önceki gün Gültepe Mahallesinde anız yakanları İtfaiye 110 ihbar hattına bildiren vatandaşlar, anız yangınlarına karşı Belediyenin gösterdiği duyarlılıktan memnun oldukları ifade ederek teşekkürlerini ilettiler.
Günde 6-7 anız yangın ihbarına giden itfaiye ekiplerimiz, vatandaşların ihbarı sonucu yangınlara anında müdahale ettiklerini belirten Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY: “Raman Yolu, TEİAŞ civarı, Korik Mahallesi, Gültepe Mahallesi ile Kozluk Yanıkkaya Köyü’ndeki ihbarları değerlendiren ekiplerimiz, bu alanlara müdahale etti. Vatandaşların yapacakları ihbarlar bizim için büyük önem arz ediyor. Vatandaşlarımız bizlere anız yakılan yeri bildirmeleri halinde anında müdahale ediyoruz. Gelen her ihbar anında değerlendiriliyor. Vatandaşlarımız anız yangınlarından dolayı nefes almakta zorluk çekiyor. Bizler de rahat bir yaz ve rahat bir nefes için 7/24 esaslı çalışıyoruz” dedi.Anız yangınlarına harcanan fazla mesaiden dolayı şehir içinde oluşabilecek yangınlara ayrılan güçte azalma olduğunu da hatırlatan AKSOY: “Allah korusun büyük bir yangın olur ve destek güce ihtiyaç olursa anıza giden ekiplerimiz müdahalede yetersiz kalabilir. Bu yangınlar kentteki kenar yerleşimlere yansıyabilir. Hasta ve yaşlı insanlarımızı da düşünerek anız yakmada çiftçilerimizin artık daha dikkatli olmaları gerektiğini” hatırlattı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=