Lütfen bekleyin..



Türkiye Petrolleri Petrol İş’in Yakın Takibinde!

02 Temmuz 2017, 15:52 - Okunma: 1631

“TP’DE SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ”Petrol-İş Sendikası 28. Dönem 6. Olağan Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesinde Türkiye Petrollerinin küçültülmesi ve erken emeklilik girişimlerine tepki gösterildi. Petrol-İş Sendikası 28. Dönem 6. Olağan Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar'ın yanı sıra Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Mesut Tekik’te katıldı. Tekik toplantıda TP ve Diğer kurumlarda yaşanan gelişmelerle ilgili görüşlerini paylaştı.

TÜRKİYE PETROLLERİNDE EYLEM KARARI ALINDI..!
Başkanlar Kurulu'nda ülkedeki güncel siyasi ve toplumsal gelişmelerin yanı sıra Türkiye Petrollerinde yaşanan gelişmelerde ele alındı. Sonuç bildirgesinde “Türkiye Petrolleri’nin küçültülmesi ve saha hizmetlerinin TPIC’e devredilmesi ile ilgili kararın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı tarafından imzalanarak Bakanlar Kurulu’na iletildiği ifade edilmektedir. Ayrıca TP yönetimi, SGK emekliliğini hak etmiş 50 yaş üzeri çalışanların iş akdinin feshedileceğini belirtmektedir. Bu uygulama, mevcut toplu sözleşme hükümlerine aykırılık teşkil etmekte ve adlı adınca işten çıkarma anlamına gelmektedir.Stratejik kuruluşumuz TP’nin zayıflamasına, istihdamının güvencesizleşmesine ve azalmasına yol açacak bu uygulamalar, giderek bir milli güvenlik sorununa dönüşmektedir. Ülkemizin içinden geçtiği hassas dönemde bu yanlışlardan derhal dönülmesi gerektiğini belirtiyor, yetkilileri uyarıyoruz. TP’de sözün bittiği yerdeyiz. Petrol-İş TP’ye sonuna kadar sahip çıkarken üyelerimizin haklarını korumak adına kamuoyuna bilahare açıklanmak üzere bir dizi eylem kararı almış bulunmaktadır.” Dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=