Lütfen bekleyin..



MKB önündeki soruna köklü çözüm

02 Temmuz 2017, 15:49 - Okunma: 1184

Batman Belediyesi tarafından Çamlıtepe Yaşam Parkı’nın devamında bulunan yağmursuyu tahliyesine büyük katkı sağlayacak çalışmaya başlandı.Dicle Kalkınma Ajansı’nın “Kentsel ve Çevresel Alt Yapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında 26 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve içerisinde yürüyüş parkuru, çeşitli spor sahaları ve sosyal dinlenme alanlarının bulduğu Çamlıtepe Yaşam Parkı’nda yapılan çalışmanın altyapı benzeri Belde Mahallesi İMKB İlk ve Ortaöğretim Okulları civarında da yapılmaya başlandı.

Demiryolunun menfezinin de bulunduğu dere, yağışların yoğun olduğu mevsimde çevre halkına korku dolu saatler yaşatıyordu. Durumun vahametini göz önüne alan Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, konuya el atarak soruna kökten çözüm bulunması için talimat verdi. Belediye BASKİ Müdürlüğümüzün çalışmaları önceki gün start aldı. Yaşam Parkı’ndan gelen yağmursuyu tahliye boruları DDY’ye ait menfezden İMKB Belde Ortaokulu önünde bulunan yağmur suyu şebekesine bağlanacak. Belediye BASKİ yetkilileri, yağmur suyu tahliye büzlerinin yetersiz olduğundan dolayı 400’lük olan boruların 800’lük çift hatlı büz döşeme kararı alındığını ifade ederek daha önce yaşanan su birikintilerinin bir daha yaşanmayacağını belirttiler.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=