Lütfen bekleyin..



Maymuniye Boğazına Otoban Kalitesinde Yol

22 Haziran 2017, 16:42 - Okunma: 2559

Batman Merkez’den Çeşmebaşı Maymuniye boğazına kadar Duble yol Asfalt işini üstlenen Sinas İnşaat çalışmalarını hızlandırdı. Maymuniye boğazından 10 KM’lik asfalt işini tamamlama aşamasına getiren Sinas Firması 10 Km Duble yol çalışmasını yıl sonuna kadar tamamlayacak. HASANKEYF YOLUNA BETON ASFALTYeni Hasankeyf yerleşim birimine bağlanacak Batman-Hasankeyf karayolunda çalışmalar hızlandırıldı. Maymuniye boğazındaki virajda duble yol, 3 metre daha yükseltiliyor. Yol yapımını üstlenen Sinas firma elemanları, dolgu malzemesinin yanı sıra sıcak asfalt dökümünü de yapıyor.

Daha önce Maymuniye boğazındaki viraj genişletilirken, Çeşmebaşı (Serekaniye) köyü ile Maymuniye boğazı arasındaki yol seviyesi de yeniden düzenlendi. Batman-Hasankeyf karayolundaki çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor.


Yaklaşık 100 kişilik bir ekiple asfalt serim çalışmalarının sürdüğünü belirten SİNAS İnşaat sahibi Bedrettin Nasıroğlu; “ Ramazan Bayramı sonrasında çalışan sayısını ve makine sayısını 2 katına çıkaracağız. Hedefimiz bu yıl programladığımız 10 kilometrelik yolu, Avrupa standartlarında asfaltlamaktır. Yol Duble yol olacak. Bir yandan asfalt sürerken, diğer yandan yeni yol açma çalışması var. Ekiplerimiz vatandaşlarımıza kaliteli bir yol sunmak için geceli gündüzlü çalışıyor” dedi. 

MEYMUNİYE İLK PETROL SONDAJININ YAPILDIĞI YER
Geçmişte bir çok gelişmeye tanık olan Meymuniye boğazının nehir yatağı olması, dar ve yokuş olması nedeniyle sürücülerin dikkatli geçtiği yerlerden biriydi. Etrafının yüksek dağlarla çevrili olması nedeniyle sık sık heyelanda yaşanan Boğazda yeni asfalt çalışmasıyla bu tehlikede ortadan kaldırılıyor.1933 yılında ilk petrol sondajının yapıldığı yer olan Meymuniye boğazından Hasankeyfe yol yoktu. Sondaj çalışmaları için geçici bir yol yapılarak İluh meymuniye arasında stablize yol yapıldı. Yıllar öncesinde tarihe tanıklık eden Meymuniye boğazının son görüntüsü vatandaşlarında ilgisini çekiyor.   

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=