Lütfen bekleyin..



Barış Sevdalısı ve Kanaat önderi Hacı Reşat Nasıroğlu

22 Haziran 2017, 15:59 - Okunma: 14368

Sinika Aşireti Lideri Hacı Reşat Nasıroğlu’nu önceki gün Kayabağ’da köy evinde ziyaret ettik. Barışçı ve Kanaat önderi olması nedeniyle her kesimden insan Reşat Nasıroğlunu ziyaret ederken, Nasıroğlu bugüne kadar yüzlerce hüsümetli ailenin barışmasına vesile oldu.

Reşat Nasıroğlu Sinika Aşiretinin Şanlıurfa Viranşehir’deki Mila aşiretinin bir kolu olduğunu ve 1800 yıllarının başında Atalarının Binatlı köyüne yerleştiğini söyledi. İlk olarak Binatlı köyüne yerleşen Sinika aşireti daha sonra (Danalı) Zercıl ardından Kayabağ (Basorke) köyüne yerleşti. Hacı Reşat Nasıroğlu ailenin çeşitli nedenle bir süre Suriye’ye yerleşmesi nedeniyle 1928 yılında Suriye topraklarında doğdu. Aile sonrasında yeniden Türkiye’ye yerleşti. 7 Kardeşten biri olan Reşat Nasıroğlu ailenin ortancasıydı. Nasıroğlu ailesi Batmanın en köklü ailesidir. 1915’te Ermeni köyü olan Kayabağ köyü daha sonra Ermenilerin Suriye’ye göçetmesi, sonrasında Babası Hacı Osman Basorke köyüne yerleşti. Sinika aşireti barışçıl bir aile olması nedeniyle köyde son kalan ermeni aileleri de koruma altına almıştı. Mila aşiretinin bir kolu olan Sinika aşireti Binatlı, Zercıl, Krediye, Basorke ve Bherzık köylerinde yaşadı.   
Hayırsever ve mütevazi bir insan olan Barışçıl ve bölgedeki kanaat önderlerinden olan Reşat Nasıroğlu sohbetimizde şunları söyledi. “ Mila aşiretinin 6 kolu var. Bunlardan Biride Sinika aşiretidir. Bir kısmı Erzurum tarafına, bir kısmı Hilvan’a, Bazıları Kızıltepe’de bizde aile olarak Batmana yerleştik. Önce binatlı köyüne geldik. Ardından Danalı (Zercıl) köyüne yerleştik. Oradan da Basorke köyünde yaşamaya devam ettik.
BARIŞ VE HUZUR OLMASI LAZIM
Barış ve adaletten her zaman yana olduğunu belirten Nasıroğlu konuşmasının devamında “Zor bir dönemdeyiz. Çevremizde olan bitenleri izliyoruz. İnşallah tez zamanda Ortadoğuya ve Bölgemize bir barış gelir. İnsanlar artık birbirini öldürmesin. Barış ve huzur herkese lazım. Bin yıldır aynı topraklar altında yaşıyoruz. Türkleri ve Kürtleri hiç kimse birbirinden ayıramaz. Biz kardeşiz. Çanakkale savaşında omuz omuza düşmana karşı savaştık. Biz et ve tırnak olmuşuz. Bir an önce huzur ve barışın gelmesini temenni ediyorum. Elimden geldiğince insanların arasını düzeltmeye çalışıyorum. Bugüne kadar ne yaptıysam bundan sonrada insanlar arasındaki hüsümetleri ortadan kaldırmak ve barış için elimden geleni yapacağım.” Dedi. Hacı Reşat Nasıroğlu gazetemiz aracılığıyla tüm Batman halkının da mübarek Ramazan Bayramını tebrik etti.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
dengbej nizam
2655 gün önce
güzel insan
Hayrettin yükselten
2655 gün önce
manisa turgutlu dan..
Rabbim.Hacı reşat amcamızı ve onun gibi insanları daha nice husumetli aileleri barıştırmasını nasip etsin inşaallah.Rabbim ona ve bütün büyüklerimize hayırlı uzun ömürler versin.Rabbim el ayaktan düşürmesin.AMiN...
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=