Lütfen bekleyin..



Bankalar İstihdamın Önünü Kapatıyor!

18 Haziran 2017, 18:01 - Okunma: 2605

İstanbul 3. Havalimanında hafriyat işini üstlenen İş adamı Behcet Candan Esnafın Finansman sorununu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a aktardı. Candan küçük ve orta ölçekli işletmeler için yatırımların ve işletmelerin finansmanı için verilen Kredi Garanti Fonundan faydalanamadıklarını söyledi. Candan Kredi kullanmak isteyen Gerçek iş yapan ve onlarca kişiye istihdam sağlayan firmalara KGF kredisinin verilmediğini dile getirdi. Candan 3. Havalimanı inşaatında Candan grup olarak 150 çalışanla hizmet verdiklerini ancak Kredi finansman desteği alamadıkları için İstihdamı artıramadıklarını söyledi. 3. HAVALİMANI İNŞAATINDA BATMANLI FİRMADünya’nın en büyük havalimanı olan İstanbul 3. Havalimanı inşaatında hafriyat çalışması yapan Batmanlı Firma Candan Grup 150 kişiye istihdam sağlamış durumda.

 3. Havalimanında iş yapan 20’ye yakın taşeron firma arasında yer alarak Batmanı gururla temsil eden Candan grup 72 Plakalı hafriyat iş makinalarıyla çalışmalarını yoğunlaştırıyor. Candan grup 25 milyon TL’lik Makine parkıda kurdu.1 yıldır 3. Havalimanı işinde 150 çalışanıyla hizmet veren Candan grup 2028’e kadar çalışmasını sürdürecek. 
ESNAFIN SORUNLARINI CEVDET YILMAZ’A AKTARDI
Bölge insanı olan eski Devlet bakanı ve Akparti Genel Başkanı Cevdet Yılmaz’ın sorunlarını dinlemesi ve kendisini kabul etmesi nedeniyle teşekkür eden İş adamı Behcet Candan şunları söyledi. “ Sayın bakanımıza iş yapan ve istihdam sağlayan firmalar olarak yaşadığımız sorunları aktarma fırsatı buldum. Hükümet İş yapan istihdam sağlayan işletmelere sonuna kadar destek veriyor ama bu bölgemizde ne yazık ki tam uygulanmıyor. Sayın Vekilimiz Ataullah Hamidi ve İl Başkanı Diyaettin Uçar’da bize destek verdiler. Milletvekilimiz Hamidide bu sorunu doğruladı. “Onur verici projede yer almışsınız. Elimizden gelen desteği sunacağız.” Dedi. Kendisine teşekkür ediyorum.”
ESNAF’A FİNANSMAN ENGELİ ÇIKARILMASIN
Esnafa finansman desteği için engel çıkarılmaması gerektiğini vurgulayan Behcen Candan açıklamasına şöyle devam etti. “Bugün bu firmamızın merkezi İstanbul olsaydı bu sıkıntıyı yaşamazdım. Ama kendi memleketimdeyim. Kendi insanıma iş aş imkanı sağlama peşindeyim. İstanbul 3. havalimanında çalışanlarımızın çoğu Batmanlı bölge insanı. Ama Bankalar önümüze finansman konusunda engel çıkartıyor. Kredi Garanti Fonu 12 Milyon TL’ye kadar finansman desteği sunuyor. Verdiğimiz tüm ipotek ve mal varlığımıza rağmen iş yapan firmalara krediyi çok görüyorlar. Bizi Tefecilerin eline düşürmesinler. Makine parkını ve araçlarımızı tamamen kendi öz imkanlarımızla kurduk. Bir tek iş makinamız kiralık değil. Aylık işçi ve diğer giderimiz 1 Milyon TL’yi buluyor. 25 Milyon TL’lik Mal varlığı ve 2 Milyon İpoteke 250 bin TL gibi komik bir rakam öne sürüyorlar. Talebimiz esnafların sorunlarının bir an önce çözülmesi. Gerçek iş yapan esnaflara sahip çıkılsın. Şunu da belirtmek isterim. Esnafın ihtiyacı her zaman karşılanmalı. Bu şekilde giderse çok sıkıntı yaşarız KGF kredisinin amacı zaten küçük ve orta ölçekli işletmelere destek sunmak yatırım ve işletme finansmanında banka kredisi kullandırmaktır. Bizde bunun uygulanmasını istiyoruz.” Dedi.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=