Lütfen bekleyin..



10 bin Sason’lu dönmek istiyor

18 Haziran 2017, 17:57 - Okunma: 1557

Batman’ın Sason ve köylerinden işsizlik ve çeşitli nedenlerden dolayı göç etmek zorunda kalan yaklaşık 10 bin Sason’lunun İstanbul’da yaşadığı belirtildi.Ağırlıklı olarak Aksaray, Zeytinburnu, Laleli, Beyazıt, Esenler bölgesinde yaşayan Sason’lu vatandaşların sayısının ciddi anlamda arttığı gözlemleniyor. Sason ilçesinin iki katı nüfusu kadar vatandaşın İstanbul’da yaşadığını belirten Sason’lu iş adamlarından Yılmaz Şahin ve Şahin Babrak, istihdama yönelik çalışmaların olması halinde dönüşlerin olacağını söyledi. 10 BİN SASONLU İSTANBUL’DA YAŞIYORBabrak ve Şahin; “Sason’un iki katı kadar insan İstanbul’da yaşıyor. Çoğu asgari ücretle çalıştırılmaya mahkum edilmiş durumda. Batman ve Sason’da tarım ve hayvancılığın yanı sıra sanayi alanında ekonomik iyileştirmeler olursa herkes dönmeye hazır. Artık İstanbul yaşanılacak hayat şartlarına uygun değil.

Parası olanlar sefa sürürken, olmayanlar ise adeta açlığa mahkum ediliyor. Devletimiz iyileştirici projeleri geliştirirse, herkes memleketine döner. Her gurbetçinin en büyük hayali memleketine bir gün geri dönmektir” diye konuştular.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Baget yüzükler, baget kesim taşların kullanıldığı ve genellikle altın veya ..
Kaynak makinesi, metal veya başka malzemeleri birleştirmek için kullanılan ..
E-Faturaya geçiş limitlerinin 3 Milyon TL’ye düşmesi ile beraber mükellefle..
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MÜSİAD Batman şube başkanı Aladdin..
Günümüzde bilgisayar kullanımı oldukça önemli bir faaliyettir. Hem özel hay..
Kent merkezinde engellileri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkan..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=