Lütfen bekleyin..



Mezopotamya taraftar derneklerinden TFF’ye tepki

07 Mayıs 2020, 14:26 - Okunma: 4069

Mezopotamya taraftar dernekleri birliği yönetim kurulu üyeleri.yaptığı açıklamada "Dünyayı kasıp kavuran, ve Ülkemizde de varlığını derinden hissettirip hayatı durma noktasına getiren Coronavirüsün, etkisi henüz geçmemiş ve can almaya devam ettiği bir yerde, sırf birileri mağdur olmasın diye, insan sağlığı düşünelerek ertelenen liglerin yeniden oynatılması girişimlerini büyük bir üzüntü ve hayretler içerisinde takip

etmekteyiz.Yine Coronavirüsün yaygınlaşmasını önlemek maksadıyla, büyük iş yerleri, kuaförler, kıraathaneler, lokantalar, devasa alışveriş merkezleri kapatılmış, Uluslararası ve şehirler arası hava, kara ve deniz ulaşımı durdurulmuş, eğitime ara verilmiş insanlar evlere hapsedilmiş, her gün binleri bulan, vaka, tedavi ve sadece Ülkemizde her gün ortalama yüz rakamını aşmış ölü sayısına ulaşmış, ve bu toplam rakam 3 bine doğru hızla ilerleyip 5 binlere dayanacağı korkusunu yaşarken, ertelenen liglerin yeniden oynatılmasını hangi akıl, mantık ve izaha Sığdıracağız?.

"KOYUN CAN, KASAP ET DERDİNDE" misali sırf yayıncı kuruluşun haklarını korumak adına, olası yüzlerce Can'dan vazgeçmek arzunuz hangi, adalet, vicdan ve merhamet kabul edecektir söyler misiniz?.

Sokak ta bile polislerin vatandaşa sosyal mesafeye uymadıkları gerekçesiyle cezalar vermesini makul gören anlayış, son haftaları kalan liglerde kora kor geçen mücadelelere ne diyeceğiz, şehir içi ulaşım da bile bir minibüste en çok 7 yolcuya izin verildiği bir yerde, 25 kişilik kafileleri hangi mantık ve yasal çerçeve içerisinde maçlara taşımayı düşünüyorsunuz?. Bir testin çıkması ortalama beş gün zaman alırken hangi aralıklarla binleri bulan sporcuyu test edecek ve sonuçlarına ulaşacaksınız?.

Teknik heyet hangi şartlarda idmanlarını yaptırıp kadrosunu nasıl belirleyecektir!. Siz evlerinize kapanmış, basın toplantılarınızı bile telekonferans ile yapıyorken, hangi vicdan ile sporcu ordusunu deplasman deplasman gezdireceksiniz?.

Futbolun devam kararı bu şartlarda ölüme davetiye, dahası cinayetlere sebebiyettir!. Başta Kulüpler Birliği Başkanları olmak üzere, vicdan ve ahlak sahibi herkesin ve her kesimin, olası devam kararına gür bir şekilde sesini yükseltip itiraz etmelidir.

Bizler Mezopotamya Taraftar Dernekleri Birliği olarak, böylesi bir onayı asla kabul edemeyeceğimiz belirtir, siz değerli kamuoyunu, selam saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
TPAO Batman Petrolspor hazırlık maçı programında 52 Orduspor FK ile karşıla..
Petrolspor Kulüp başkanı Mustafa Demir, futbolcularla gerçekleştirdiği özel..
Batman Petrolspor'un logosunda, kulübün kimliği ve değerlerini özenle..
Petrolsporlusporcular, Çin'in Chengdu kentinde yapılan Dünya Üniversite..
Batman Petrolspor, Altınordu’dan Muzaffer Kocaer’i iki yıllığına kadrosuna ..
Batman Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu TPAO Batman Petrolspo..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=