Lütfen bekleyin..



Bulut: "Tarım Arazileri Korunsun"

16 Haziran 2017, 14:24 - Okunma: 1392

Batman ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Doğa ve çevre platform sözcüsü Emin Bulut yaptığı açıklamada tarım alanlarının yok edilmesine karşı herkesi duyarlılığa davet etti. Bulut açıklamasında “ Cennet ülkemizin 4 bir tarafı akar sular, Denizler, bereketli topraklar, ormanlar, dağlar ve vadiler ile çevrili 7 bölgesi ile bir Anadolu ve Mezopotamya uygarlığının tarihini, kültürünü ve tarımını bizlere sunmaktadır. Son 50 yıldır sanayi, kalkınma, üretim ve tüketim adına delinmeyen dağ, barajlarla kelepçelenmeyen ırmak, yok edilmeyen ova, kirletilmeyen deniz ve yakılmayan orman kalmadı. Bu topraklar atalarımızdan bize miras iken bizler çocuklarıma bu gidişle hiçbir miras bırakmadan tüm doğal yaşam alanlarımızı talan edeceğiz. Yer yüzünü sadece bizler egolarımız için yok etmeye hızla devam etmekteyiz. Geçtiğimiz günlerde TBMM ‘de gündeme gelen Zeytinlikler için ciddi bir kamuoyu oluşması nedeniyle Hükümet şimdilik bu tasarıyı rafa kaldırdı. Ama halen belki de gözümüzden kaçan ve zaten siyasetin ara genelgeleri ve bürokratların keyfi çalışmaları ile ciddi bir mera sorunu ile karşı karşıyayız. Tarım alanlarının betonarmayan, sulak alanlarımızın kurumaya, Meralarımızın da yeni yasalarla yok edilme ile karşı karşıya geldiği bu günlerde sesimizi daha gür bir şekilde çıkarmalıyız. Türkiye genelinde azalan hayvancılık, şayet yeni mera yasası TBMM den yasalaşırsa artık kendi öz tohumlarımız olan yerli küçük ve büyük baş hayvanlarımızın ne etini, ne sütünü ve nede görüntüsünü bile bulamayacağız.

TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi parti Milletvekilleri, grup başkanlarına, Genel Başkanlarına ve Hükümetin tüm bileşenlerine son çağrımızdır. Yeni Mera yasasını derhal görüşmekten vaz geçin ve elleriniz bu son kalan doğal yaşam alanlarından çekiniz.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=