2013 yılında internet üzerinden yayın hayatına başlayan ve ilk yılında oldukça ses getiren, Keşfetsene; 2016 sonunda geçici olarak kapandıktan sonra şuan tekrar yayında. En iyi gezi blogları arasında önemli yer edinen sitenin tekrar canlanması seyahat kültürüne yön vermeye devam edeceği anlamına geliyor.
2013 yılında internet üzerinden yayın hayatına başlayan ve ilk yılında oldukça ses getiren, Keşfetsene; 2016 sonunda geçici olarak kapandıktan sonra şuan tekrar yayında. En iyi gezi blogları arasında önemli yer edinen sitenin tekrar canlanması seyahat kültürüne yön vermeye devam edeceği anlamına geliyor.
İlk yıllarında Türkiye’nin en iyi gezi blogu olması yolunda çok acayip ses getiren işlere ve ödüllere imza atan Keşfetsene; açıldığında 30’dan fazla ülkede; sadece kurucuları Taflan Kandemir ve Barış Evrüke’nin gezi anılarının yer aldığı zengin içeriğiyle; Altın Örümcek En İyi Turizm / Seyahat sitesi ve Altın Örümcek En İyi Blog kategorilerinde halkın favorisi olarak iki ödül birden aldı. Aynı yıl; Momondo Seyahat Blogları ödüllerinde yılın en iyi gezi blogu seçilen Keşfetsene; Uzakrota tarafından da yılın en iyi gezi blogu ödülüne layık görüldükten sonra en son Hürriyet Gazetesi Bumerang Blog Ödülleri’nde katıldığı en iyi çıkış yapan blog dalında da birinci olmuştu.
Devam eden ikinci yılında, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen seyahat blogu olan Keşfetsene, içeriğini zenginleştirmeye devam etti. Özellikle; İzmir, Adana, Mersin, Kapadokya, Rize, Hatay, Antalya gibi yurt içi gezi rehberlerini bir bir yayına alan Taflan Kandemir ve Barış Evrüke; kendi özgün dillerine samimi bir şekilde gezi anılarını rehber biçiminde yayınlamaya devam ettiler. Bu yayınları, kendilerinin birçok dergide basılı haber ve röportaj olarak yer almalarını sağlamış olsa da, on binleri bulan sosyal medya takipçileri ve sayısı her geçen gün artarak bir ara 300.000 aylık tekil ziyaretçiye ulaşan siteleriyle, internet üzerinde gezi kültürüne yön verdiler. Vize ile ilgili sorular, vizesiz gidilen ülkeler, Schengen, ABD; İngiltere, Hindistan, Nepal, Katar, İsrail, Çin, Ukrayna, Rusya vizesi ile ilgili detaylara da cevap veren site vize konusunda da Türkiye’nin bağımsız kaynaklarından önde gelen bir çalışma.
2016 sonlarında birkaç kez hacklenen ve virüs sorunu yaşayan Keşfetsene; bunlara profesyonel çözüm bulamadığı için kendini kapatmayı tercih etti ve günümüzde tekrar yayına girdi.
Vizesiz gidilen ülkeler, pasaport nasıl alınır, vize ve gerekli evraklar nelerdir, seyahat çantası nasıl hazırlanır gibi rehber nitelikli sorulara ikilinin kişisel deneyimlerinden oluşan bilgilerle cevap verdikleri gibi; interrail rehberi başta olmak üzere kişisel deneyimleri üzerine de oldukça geniş bilgi deposu içerik sunan site; paralelde de Hindistan, Nepal gibi az gidilen ve az bilinen özel ülkelere; şehir bağımsız genel rehberler de sunmasıyla öne çıktı. Seyahat harcamaları, gezilecek ve görülecek yerler, bütçe önerileri, ip uçları, konaklama bilgileri, yurt dışı ve yurt içi yeme içme notları ve mutfak kültürü hakkında deneyimlerini paylaşan Keşfetsene, yine binlerce okuruyla gezi kültürünü paylaşmaya devam edecek gibi görünüyor. Nice yollara ve ödüllere.