Menü

Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi

Geri Dön

Hızlı ve Doğru E-Fatura Başvuru Süreci Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey

20 Şubat 2023, 10:24

E-Faturaya geçiş limitlerinin 3 Milyon TL’ye düşmesi ile beraber mükellefler tarafından en çok merak edilen konu E-Fatura başvurularının nasıl hızlı ve verimli bir şekilde yapıla bilineceği oldu.

E-Faturaya geçiş limitlerinin 3 Milyon TL’ye düşmesi ile beraber mükellefler tarafından en çok merak edilen konu E-Fatura başvurularının nasıl hızlı ve verimli bir şekilde yapıla bilineceği oldu.

E-Faturaya başvuru yapmadan önce;

  • Tüzel kişilerin, mali mühür temin etmeleri gerekiyor.
  • Gerçek kişiler ise E-İmza kullanabilme hakkına sahipler.

Şimdi gelin, E-Fatura başvuru aşamaları neler, birlikte bakalım. Bu yazımızda bize yardımcı olan ülkemizin önde gelen E-Fatura operatörü EDM Bilişim Kurumsal Satış Müdürü Sercem KURUCU E-Fatura Başvuru adımlarını şu şekilde sıraladı.

Öncelikle https://ebelge.gib.gov.tr/ adresine giriş yapılır.

Sayfanın en alt sağ kısmında yer alan İmzalama Aracı (Java 1.7 ve üstü sürümle çalışır) linkine tıklayalım.

Ana sayfada BAŞVURU kısmının altında yer alan GİB ‘in “E-fatura Canlı Ortam Başvuru” sayfasına giriş yapılır.

Açılan sayfada ‘’Elektronik Başvuru Yapmak İçin Tıklayınız’’ sekmesine tıklanır.

GİB ’in ilgili sayfasına tıkladığınızda online başvuru formu niteliğindeki aşağıdaki ekran ile karşılaşacaksınız.

 

 

Yukarıdaki ekranda da göreceğiniz üzere sayfada yer alan “Mükellef Bilgileri” ve “Şirket Sorumlusu Bilgilerini’’ girmelisiniz.

Unutmayın: Başvuru esnasında form doldurulurken mali mührün mutlaka bilgisayarınıza takılı ve çalışır halde olması gerekir.

İlgili alanları doldurduktan sonra Mali Mühür kullanarak Başvur (WebSocket) butonuna tıklayalım.

Açılan kart giriş ekranında ilk olarak akis kart tanımlanmalıdır. Kartınız tanımlıysa tekrar tanımlamaya gerek yoktur. Seç butonuna tıkladıktan sonra Yerel Disk (C) içerisinde sırasıyla Windows ve system32 klasörüne giriyoruz. Burada akisp11.dll dosyasını seçiyoruz ve open butonuna tıklıyoruz. Kart adını belirledikten sonra kart şifresi giriyoruz ve giriş butonuna tıklıyoruz.

Sonrasında gelen imza bilgi ekranında İMZALA butonuna tıklayıp işleminizi sonuçlandırabilirsiniz.

Formu doldururken “Yararlanma yöntemi” olarak 3 seçenek karşınıza çıkar:

Portal: Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ücretsiz olarak sunulan bir E-Fatura uygulamasıdır. Bu yöntem ile faturalarınızı GİB E-Fatura Portalı üzerinden manuel olarak oluşturabilir veya kendi bilgi işlem sisteminizde Başkanlığın belirlediği formatta oluşturup Portal hesabınıza yükleyebilirsiniz.

Entegrasyon: Bilgi İşlem Sisteminin Entegrasyonu Yöntemi, kendilerine ait bilgi işlem sistemini Başkanlığın sistemine entegre ederek mükelleflerin kullanabilmeleri amacıyla geliştirilmiştir.

Özel entegrasyon: EDM BİLİŞİM gibi Başkanlık’tan özel entegrasyon izni almış kurumlar ile e-fatura gönderim ve alımlarınızı kolaylaştırabilirsiniz. EDM ile elektronik faturaya geçtiğinizde, internetin olduğu her yerden finansal bilgilerinize erişebilir ve faturalarınızı anlık olarak kesebilirsiniz.

 

EDM Bilişim Özel Entegrasyon Başvuru İşlemleri

EDM Bilişim ile E-Faturaya geçiş yapmak isteyen müşterilerimiz www.edmbilisim.com.tr adresine giriş yaparak ana sayfa da yer alan Müşteri Başvuru & Demo alanından gerekli bilgileri girerek talep oluşturabilir veya çözüm ortaklarımız aracılığı ile taleplerini gerçekleştirebilirler.

Burada önemli olan imza sirküleri sahibinin adı soyadı, iletişim numarası, mail adresi ve vergi levhasının yetkili birimler ile paylaşılmasıdır. Gerekli bilgi ve evrakların teslimi sonrasında EDM Bilişim tarafından iletilen mailde aktivasyon linkinize ulaşmış olacaksınız. E-Fatura imzalama aracımız (ClientSigner) uygulamasını bilgisayarınıza kurduktan sonra kullanıcı adı ve parola bilgilerinizi mali mühürünüz bilgisayarınıza takılı bir şekilde girerek karşınıza çıkan E-Fatura ve diğer GİB servislerine ait EDM Bilişim sözleşmelerini imzalamanız gerekmektedir.

Sonrasında GİB tarafından sözleşmelerinizin onaylanması beklenir. Bu süre genellikle 15 dakika ile 1 saat arasında sonuçlanmaktadır.

Bu işlemlerde tamamlandıktan sonra sizde kâğıt, süre, zaman gibi faktörlere bağımlı kalmaksızın tek bir tıklama ile faturalarınızı oluşturabilirsiniz.

 

Yorumlar (0) Yorum Ekle
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi

Normal Siteye Dön